خرق1404
روستایی آرام و دوست داشتنی در دل کوهستان
درباره وبلاگ


به خرق 1404خوش آمدید این سامانه برای کسانی است که زندگی در دل کوهستان را افتخار می دانند و تحت تاثیر زندگی شهری قرار نمی گیرند و به اصل خویش پایبندند. در این وبلاگ سعی خواهد شد آخرین اطلاعات بخش کشاورزی ارائه گردد پس شما هم با من همکاری کنید . با تشکر محمد علي بهمنی - پورباقر
آخرین مطالب
یک شنبه 21 مهر 1392برچسب:انگور خرق, :: 8:55 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر
قوچان از شهرهای مرتفع شمال استان خراسان رضوی است که در ۱۴۸ کیلومتری شمال غرب مشهد قرار دارد. هم اکنون مهمترین صادرات قوچان کشمش، برگه زردآلو، شیره انگور می باشد که همه ساله در بسته‌های استاندارد شده به کشورهای خارجی صادر می‌گردد. در این منطقه به منظور حفاظت باغ‌ها از سرمای زمستان معمولاً تاک‌ها را در پایان پاییز به زیر خاک می‌خوابانند و در اوایل بهار به محض جوانه زدن از خاک خارج می‌کنند.یکی از روستاهای اطراف قوچان خرق است که در 60 کیلومتری فاروج قرار دارد  بیایید و از محصولات خوب ,بدون سم و ارگانیک و آب و هوایی صاف بر خوردار شیدو
















 

چهار شنبه 11 ارديبهشت 1392برچسب:ب, :: 10:7 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر

کشت بادام زمینی(Arachis Hypogaea)


خصوصیات گیاهی:

بادام زمینی با نام علمی Arachis Hypogaea گیاهی است از تیره نخود (leguminosae) ، کوتاه و یکساله که چنانچه ناحیه فاقد یخبندان باشد ظرفیت چند ساله شدن را دارد .

 



گلها کامل و خودگشن می باشد . دگرگشنی به فعالیت حشرات بستگی داشته و حداکثر به 2 درصد می رسد .

میوه بصورت نیامی ناشکوفا و تقریباً استوانه ای شکل رشد می کند .

دیوارة نیام بصورت مشبک است و در فاصله دانه ها فرو رفته می باشد .

سازگاری: بادام زمینی گیاهی اس گرما دوست که به هوای گرم و آفتاب فراوان و یک فصل رشد بدون یخبندان 200 روزه محتاج است .

بادام زمینی نیاز فراوان به آب دارد و بخصوص از هنگام گرده افشانی تا دو هفته قبل از رسیدگی به کمبود رطوبت خاک حساس می گردد .

بادام زمینی از نظر حاصلخیزی خاک بسیار کم توقع است و در خاکهای شنی فقیر با مادة آلی کم عملکردی کاملاً اقتصادی تولید می کند .

تناوب زراعی: در انتخاب تناوب زراعی بادام زمینی می بایستی به نکات زیر توجه داشت : 1) بادام زمینی ممکن است در خاکهای فقیری کاشته شود که برای سایر محصولات مناسب نباشد . 2) بادام زمینی مقدار زایدی از مواد غذایی خاک را می گیرد . زیرا بقایای گیاهی نیز از زمین خارج می گردد . بادام زمینی در بعضی از بیماریهای خاکزی مانند بوته میری باکتریایی با گیاهان تیرة گوجه فرنگی مشترک است .

مثالهایی از تناوب های بادام زمینی عبارتند از :‌

بادام زمینی ـ ذرت خوشه ای ـ پنبه ـ آیش

بادام زمینی ـ ( کود سبز ) ، پنبه ـ ذرت خوشه ای

کود شیمیایی: بطور کلی هر یک تن بادام زمینی ( نیام کامل ) با 5/1 تا 2 تن علوفه همراه آن حدود 60 تا 75 کیلوگرم ازت ، 10 تا 15 کیلوگرم اکسید فسفر ، 400 تا 50 کیلوگرم اکسید پتاسیم و 40 تا 50 کیلوگرم اکسید کلسیم از خاک خارج می کند . چنانچه کود شیمیایی زیادی برای محصول قبل مصرف شده باشد به اضافه کردن کود به زمین بادام زمینی نیازی نیست .

تاریخ کاشت: حداقل درجه حرارت خاک برای جوانه زدن بادام زمینی حدود 10درجة سانتی گراد است .

آبیاری: حساسیت به کم آبی و نیاز به آب در بادام زمینی از زمان تشکیل جوانه گلها تا نزدیک به دو هفته قبل از رسیدگی زیاد است .

کنترل علفهای هرز: میتوان از علف کشهایی مانند امولسیون 43 درصد آلاکلر(لاسو)به میزان 4تا5 لیتر یا امولسیون 48 درصد یفلورالین به میزان 1/2 تا 1/8 لیتر در هکتار بصورت قبل از کاشت استفاده بعمل آورد . این علف کشها محصول را 2تا 3 ماه بعد از مصرف در برابر اکثر علفهای هرز محافظت میکند.

آفات و امراض: بعضی از آفات عمومی مثل زنجره باقلا ، کرم غوزه پنبه و پروانه کارادینا به بادام زمینی نیز خسارت وارد می سازد .

بیماری لکه برگی بادام زمینی عامل بیماری قارچی است بنام Cercospora personata که روی بقایای گیاهی آلوده زمستان گذرانی نموده و اسپور آن توسط باد منتشر می گردد . پوسیدگی پایه تخمدان ، ریزش برگها و نیامها و یا کوچک ماندن نیامها از نتایج این بیماری می باشد . کنترل بیماری با استفاده از ارقام مقاوم ، تناوب حداقل سه ساله ، تقویت محصول و بالاخره استفاده از سموم قارچ کش مانند زینب و مانب امکان پذیر است .

برداشت: زمان برداشت با آثار زردی خفیف برگها و بررسی نیامها مشخص می شود .در برداشت مکانیزه ابتدا قسمتهای هوائی را با علف زن ( موور ) قطع کرده و سپس با دستگاهی مشابه دستگاه برداشت سیب زمینی و در صورت عدم دسترسی به این دستگاه با دستگاه معمولی برداشت سیب زمینی بادامها را خارج کرده و بصورت ردیفی روی زمین قرار می دهند .

موارد استفاده: دانه از نظر فسفر و ویتامینهای گروه B نیز غنی است . مقدار انرژی ، قابلیت هضم و کیفیت پروتئین دانه بسیار زیاد می باشد . یکی از مصارف مهم ارقام کم روغن بصورت آجیل است . کنجاله بادام زمینی را که 40 تا 50 درصد پروتئین پر کیفیت دارد بعنوان مکمل پروتئین در جیره دام بکار می برند . علوفه بادام زمینی حدود 7 درصد پروتئین دارد و برای تغذیه دام بسیار مطلوبست ولی کیفیت علوفه به روش خشک کردن و جمع آوری آن و بخصوص میزان برگ بستگی دارد .
چهار شنبه 11 ارديبهشت 1392برچسب:ت, :: 10:6 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر

کاشت و گیاه شناسی گیاه توت فرنگی

 

 
 
کاشت توت فرنگی


د‌ر قرن چهارد‌هم د‌ر فرانسه، توت فرنگی وحشی از جنگل به زمین زراعتی منتقل شد‌ و از آن به بعد‌ بعنوان یک گیاه اهلی مورد‌ استفاد‌ه قرار گرفت. د‌ر جنگل‌های شمال ایران توت‌فرنگی وحشی فراوان یافت می‌شود‌. بنظر می‌رسد‌ که اولین رقم اصلاح شد‌ه توت فرنگی، د‌ر زمان صد‌ارت اتابک، از فرانسه به ایران آمد‌ و به نام اتابکی خواند‌ه شد‌.

مشخصات گیاه شناسی


عموما گیاهانی علفی باساقه‌های روند‌ه هستند‌. برگ‌ها مشتمل بر سه برگچه خشن و کرک د‌ار به رنگ سبز تیره‌اند‌ که د‌ر برخی از ارقام شفاف هستند‌. ساختمان گل شامل ۵ گلبرگ سفید‌ است که د‌ر قسمت تحتانی خود‌ به یک زائد‌ه کوچک متصل است و کاسه گل شامل ۵ کاسبرگ سبز رنگ است که د‌ر قسمت تحتانی تقریبا به یکد‌یگر جوش خورد‌ه‌اند‌. تعد‌اد‌ کاسبرگ‌ها د‌ر برخی از ارقام زراعتی ممکن است بیش از ۵ عد‌د‌ باشد‌. پرچم‌ها به تعد‌اد‌ ۲۰ عد‌د‌ یا کمی بیشتر یا کمتر است. ماد‌گی به تعد‌اد‌ زیاد‌ و به صورت مارپیچی بر روی نهنج قرار گرفته است و د‌ر مجموع و همراه با نهنج فرم نسبتا کشید‌ه‌ای را تشکیل می‌د‌هد‌. ماد‌گی از فند‌قه‌های جد‌ا از یکد‌یگر که هر کد‌ام د‌ارای تخمد‌ان با شکل راست و کوتاه است، تشکیل شد‌ه است. د‌ر هر تخمد‌ان یک تخمک وجود‌ د‌ارد‌ و د‌ر واقع بذر به تعد‌اد‌ فند‌قه‌ها تولید‌ می‌شود‌. گل پس از تلقیح گلبرگ‌ها ریزش کرد‌ه و نهنج به تد‌ریج رشد‌ می‌کند‌ و گوشتی شکل می‌گیرد‌. میوه به مرور زمان آبد‌ار شد‌ه و از حالت اسید‌ی به قند‌ی تبد‌یل می‌شود‌. اگر لقاح ناقص باشد‌، تعد‌اد‌ فند‌قه‌ها محد‌ود‌ است و چه بسا تقارن میوه حفظ نمی‌شود‌. ارقام توت فرنگی به گروه ارقام بهاره یعنی بوته‌هایی که د‌ر سال یکبار میوه می‌د‌هند‌ و ارقام چهار فصله که د‌ر سال بیش
از یکبار میوه می‌د‌هند‌، تقسیم می‌شوند‌.

مهم‌ترین ارقام بهاره عبارتند‌ از گورلا، آلیسو، تیوگو، رد‌ گانتلت، اسیتا، کاتس کیل، فرسنا

ارقام چهار فصله
این ارقام بسیار قوی و خزند‌ه بود‌ه و از اواخر ارد‌یبهشت تا اواخر تابستان و گاهی اوایل پاییز میوه می‌د‌هند‌. میوه‌ها ریز و به تعد‌اد‌ زیاد‌تری د‌ر هر بوته تولید‌ می‌شوند‌. ارقام چهار فصله، استرا، هومی جنتو هستند‌..
ازد‌یاد‌ توت فرنگی
ازد‌یاد‌ به طریق جنسی و غیر جنسی صورت می‌گیرد‌.
الف) ازد‌یاد‌ جنسی
ازد‌یاد‌ توت فرنگی به وسیله بذر، مخصوص ارقامی است که طبیعتا تولید‌ ساقه روند‌ه نمی‌کنند‌ و یا ارقامی که ساقه‌های روند‌ه کمی د‌ارند‌. همچنین جهت تولید‌ ارقام جد‌ید‌ از روش ازد‌یاد‌ بذری استفاد‌ه می‌شود‌.
ب) ازد‌یاد‌ غیر جنسی
د‌ر ازد‌یاد‌ غیر جنسی که تقسیم بوته خواند‌ه می‌شود‌، بوته‌هایی را که خوب رشد‌ کرد‌ه و قوی هستند‌، پس از خارج کرد‌ن از زمین به چند‌ بوته کوچکتر که هر کد‌ام د‌ارای مقد‌اری ریشه ‌باشند‌ تقسیم کرد‌ه و سپس آنها را د‌ر محل اصلی نشا می‌کنند‌. د‌ر این روش باید‌ از بوته‌های سالم پایه‌های ماد‌ری استفاد‌ه شود‌. روش ازد‌یاد‌ از طریق ساقه‌های روند‌ه بد‌ین صورت است که پس از ریشه‌د‌ار شد‌ن، ساقه‌های روند‌ه را د‌ر تابستان از بوته ماد‌ری جد‌ا و د‌ر محل سایه نشا می‌کنند‌ و سپس د‌ر فصل پاییز بوته‌های انتخابی را به زمین اصلی انتقال می‌د‌هند.‌
شرایط محیطی
توت فرنگی گیاهی است که د‌ر خاک‌های مختلف تقریبا سازگار است. با این وجود‌ خاک‌های عمیق نرم با بافت شنی رسی را ترجیح می‌د‌هد‌. بهترین PH مناسب برای توت فرنگی ۵/۵ تا ۵/۶ است. اگر میزان آهک خاک از حد‌ مجاز بیشتر باشد‌، عارضه کلروز یا زرد‌ شد‌ن برگ‌ها بروز خواهد‌ کرد‌. از لحاظ آب و هوا د‌ر شرایط مرطوب و شرایط نسبتا گرم محصول د‌هی مناسب خواهد‌ د‌اشت. د‌ر شرایط گرم و مرطوب باید‌ آب کافی د‌ر اختیار گیاه قرار گیرد‌ و همچنین ارقام مقاوم به گرما انتخاب شود‌. د‌ر ارتفاع ۴۰۰ تا ۸۰۰ متری از سطح د‌ریا می‌تواند‌ رشد‌ مناسبی د‌اشته باشد‌. نیمه مقاوم به سرما است و بد‌ون پوشش کاه و کلش می‌تواند‌ تا ۵ـ د‌رجه سانتی گراد‌ را تحمل کند‌ ولی با پوشش ویژه تا ۱۸ـ د‌رجه سانتی گراد‌ مقاوم است. سطحی بود‌ن ریشه‌ها که معمولا تا عمق ۱۵ تا ۲۰ سانتی متری خاک توزیع می‌شود‌، گیاه را حساس به کم آبی می‌کند‌. جهت تولید‌ محصول بهاره باید‌ از ارقامی استفاد‌ه شود‌ که طالب روزهای کوتاه و د‌مای پایین‌تری باشند‌ تا گل انگیزی و محصول د‌هی آنها بخوبی انجام گیرد‌..
د‌ر ارقام ۴ فصله، کوتاهی یا بلند‌ی روز و همچنین پایین و بالا بود‌ن د‌رجه حرارت زیاد‌ مطرح نیست و این گروه از توت فرنگی‌ها معمولا د‌ر شرایط مختلف به راحتی گل می‌د‌هند.‌
پیش رس کرد‌ن توت فرنگی
توت فرنگی طبیعتا از میوه‌های نوبرانه و از اولین میوه‌هایی است که د‌ر بهار به بازار عرضه می‌شود‌. د‌ر حالت معمولی و د‌ر مناطق معتد‌ل زمان برد‌اشت میوه د‌ر اواخر ارد‌یبهشت ماه تا اوایل تیر است ولی امروزه با فن آوری‌های خاصی می‌توان زمان رسید‌ن میوه را به جلو اند‌اخت. به عبارت د‌یگر می‌توان با استفاد‌ه از وسائل و امکانات امروزی، اقد‌ام به پیش رس کرد‌ن و تولید‌ توت فرنگی خارج از فصل کرد‌ و عرضه توت فرنگی را تا مد‌ت طولانی تری اد‌امه د‌اد‌ . البته هزینه‌های اضافی که برای پیش رس کرد‌ن ایجاد‌ می‌شود‌، به علت قیمت بیشتری که محصول نوبرانه د‌ارد‌، جبران خواهد‌ شد‌.
پیش رس کرد‌ن توت فرنگی د‌ر گلخانه
مطمئن ترین وسیله برای پیش رس کرد‌ن، استفاد‌ه از گلخانه است. مشکل استفاد‌ه از گلخانه د‌ر د‌رجه اول هزینه سنگین احد‌اث گلخانه و نیاز به تخصص و تجربه کافی برای کشت توت فرنگی د‌ر گلخانه است. برای این منظور می‌توان نشای توت فرنگی را ابتد‌ا اواسط تیرماه تا اوایل شهریور د‌ر خزانه کشت کرد‌ و ۵تا۷ کیلوگرم د‌ر هر صد‌متر مربع از کود‌های کامل ازت ـ فسفر ـ پتاس به نسبت ۱۷ ـ ۱۲ ـ ۱۲ به عنوان کود‌ پایه به زمین خزانه د‌اد‌. پس از تولید‌ ریشه‌های قوی د‌ر نشا، بوته‌ها شروع به ایجاد‌ ساقه‌های روند‌ه می‌کنند‌. با سرد‌ شد‌ن هوا، بوته‌ها تحت تاثیر نور و د‌رجه حرارت پائین قرار گرفته و گل د‌ر آنها تشکیل می‌شود‌..
د‌ر آبان و آذر بوته‌ها را به گلخانه حمل کرد‌ه و د‌ر بستر کاشت به فاصله ۲۵ تا ۳۰ سانتی متر کشت می‌کنند‌..
د‌ر گلخانه نیز مقد‌ار ۳ تا ۵ کیلوگرم کود‌ کامل شیمیایی د‌ر ۱۰۰ متر مربع به بستر د‌اد‌ه می‌شود‌.
د‌رجه حرارت گلخانه را ابتد‌ا روی ۸ تا ۱۲ د‌رجه سانتی گراد‌ تنظیم کرد‌ه و با افزایش شد‌ت نور د‌رجه حرارت را نیز زیاد‌ می‌کنند‌ و به ۱۵ تا ۲۰ د‌رجه سانتی گراد‌ می‌رسانند‌. البته می‌توان د‌رجه حرارت را به ۸ د‌رجه سانتی گراد‌ کاهش د‌اد‌. بلافاصله پس از کاشت باید‌ به اند‌ازه کافی آبیاری کرد‌.

د‌ر آبیاری توت فرنگی گلخانه‌ای باید‌ د‌قت شود‌ که زمین به طور یکنواخت مرطوب شود‌. به منظور جلوگیری از خطر پوسید‌گی میوه د‌ر اثر رطوبت زیاد‌، باید‌ گلخانه را به موقع تهویه کرد‌ و به وسیله حرارت خشک رطوبت زیاد‌ی را کاهش د‌اد‌. برای انجام عمل گرد‌ه افشانی و تلقیح بهتر گل‌های توت‌فرنگی د‌ر گلخانه، می‌توان برای هر ۱۰۰۰ متر مربع سطح زیر کشت، یک کند‌وی زنبور عسل د‌ر گلخانه قرار د‌اد‌.

 

 
چهار شنبه 11 ارديبهشت 1392برچسب:ک, :: 10:4 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر

تاریحچه،ترکیبات و خواستگاه درخت کیوی

 

 

 
تاریحچه،ترکیبات و خواستگاه درخت کیوی


نام علمی کیوی Actinidia deliciosa از خانوادهActinidiaceae می‌باشد. کیوی درختی است دو پایه دارای ریشه‌های نسبتاً ضخیم، گوشتی آبدار و سطحی (باید از شخم عمیق در اطراف تنه خودداری نمود)، برگها خزان کننده و قلبی شکل و متناوب، گلها اواخر بهار شکوفا می‌شوند. میوه از اوایل آبان ماه قابل برداشت است و وزن متوسط میوه در ایران70 گرم می‌باشد.


 

این میوه بومی چین جنوبی است ولی اصلاح آن در کشور نیوزیلند صورت گرفته و به سایر نقاط جهان گسترش یافته است. در ایران نیز با مشاهده وضعیت نامطلوب بخشی از باغات مرکبات در شمال کشور که در بعضی سالها در اثر سرمای زمستانه از بین می‌روند و دارای عملکرد پائینی هستند، اقدام به انجام مطالعاتی برای یافتن جایگزینی مناسب برای این باغات شد که درنهایت درخت کیوی فروت برای این منظور انتخاب گردید. این میوه نسبت به مرکبات مقاومت بیشتری به سرما داشته و عملکرد آن بالاتربوده و شرایط اکولوژیکی شمال کشور بسیار مناسب کشت این محصول است. با همکاری FAO درسال 1357 چهار رقم ماده به نام هایوارد، برونو، مانتی و آبوت و دو رقم نر به نام توموری و ماتوا از کشورهای فرانسه و ایتالیا وارد و بعد از انجام تحقیقات لازم در سال 1367 اقدام به تکثیر و توزیع بین باغداران گردید.



ورود و گسترش کشت این محصول و توجه بیش از حد باغداران برای تغییر کاربری اراضی جهت کشت آن وزارت کشاورزی وقت را به تامل واداشت، زیرا خطر تبدیل باغات مرکبات، شالیزارها و ... درشمال کشور به باغات کیوی فروت وجود داشت لذا وزارت کشاورزی از حمایت این محصول خودداری نموده و با توجه به هزینه بالای احداث یک هکتار باغ کیوی، توسعه کشت این محصول تا حدود زیادی محدود گردید بطوری که تنها باغداران متمول قادر به احداث باغ کیوی هستند.
در این باغات رقم هایواد بدلیل ویژگیهایی نظیر درشتی و یکنواختی میوه، بازار پسندی و خاصیت خوب انبارداری، نسبت به سایر ارقام مورد توجه بیشتری قرار گرفته و حدود 90% باغات را شامل می‌شود.

اکثر تولید کنندگان کیوی افرادی با سطح سواد و فرهنگ بالایی می‌باشند. لذا بتدریج اقدام به ایجاد چند تشکل با عضویت باغداران نموده‌اند. ایجاد این تشکلها تاثیر بسزایی در روند تولید و صادرات این محصول داشته بطوری که با ایجاد کلاسهای آموزشی و ترویجی اطلاعات باغداران در این زمینه افزایش یافته و درنتیجه عملیات احداث، داشت، برداشت و بازاررسانی این محصول با کیفیت بالایی بانجام می‌رسد. درحال حاضر میزان ضایعات این میوه که ناشی از آ‏فات و بیماریها، شرایط آب وهوایی، مدیریت نامناسب، ضعف سیستم حمل و نقل و سردخانه ها می‌باشـد، حدود 33-24 درصد است. حدود 90% از باغات از روش آبیاری تحت فشار( میکرو جت ) استفاده می‌کنند.

هرساله محصول تولیدی توسط شرکتهای تعاونی خریداری شده بعد از درجه‌بندی و بسته‌بندی به سردخانه منتقل می‌شود. بطور متوسط هرسال 10 هزار تن بطور رسمی و مقدار قابل توجهی نیز بطور غیر رسمی به کشورهای حوزه خلیج فارس و کشورهای آسیای میانه و اروپا صادر می‌شود. مصرف سرانه این محصول در کشور 5/0 کیلوگرم می‌باشد.


 

ترکیبات مختلف در میوه کیوی( گرم در صد گرم)

آب

5/82

ویتامین C

300-98

پرتئین

2/1-11/0

ویتامینA

57/17-10

چربی

9/0-07/0

ویتامینE

15/0

خاکستر

74/0-45/0

ویتامین B کمپلکس

02/0-014/0

فیبر

3/3-1/1

ویتامین B2

05/0-01/0

کربوهیدراتها

5/17

نیاسین

5/0-0

مواد محلول

18-12

ویتامینB6

015/0

گلوکز

6-2

کلسیم

51-16

فروکتوز

8-5/1

منیزیم

32-10

ساکارز

2/0

نیتروژن

163-93

پکتین

18/0-17/0

فسفر

67-23

تانن

95/0-05/0

پتاسیم

576-85

اکتینیدین

2/0

آهن

2/1-2/0

انرژی

52/60 کالری

سدیم

7/4-8/2

کلر

65-39

منگنز

3/2-07/0

روی

83/0-08/0

مس

16/0-06/0

بر

2/0


 


 


گیاهشناسی کیوی:

نام علمی کیوی Actinidia deliciosa از خانوادهActinidiaceae می‌باشد. کیوی درختی است دو پایه دارای ریشه‌های نسبتاً ضخیم، گوشتی آبدار و سطحی (باید از شخم عمیق در اطراف تنه خودداری نمود)، برگها خزان کننده و قلبی شکل و متناوب، گلها اواخر بهار شکوفا می‌شوند. میوه از اوایل آبان ماه قابل برداشت است و وزن متوسط میوه در ایران70 گرم می‌باشد. این میوه حاوی انواع ویتامینهای A,B,C,E,PP و همچنین موادی مانند تانن، روی، فسفر، سدیم، پتاسیم و ترکیبات فیبری و ... می‌باش. هر 100 گرم آن 300 میلی‌گرم ویتامین C دارد که تقریباً 2 برابر میزان موجود در مرکبات است.

شرایط آب وهوایی:

کیوی از میوه‌های نیمه‌گرمسیری است که مقاومت آن به سرما بیش از مرکبات است و احتیاج به رطوبت و آب زیادی داشته و به دمای 10 درجه سانتی‌گراد زیر صفر مقاوم است. این درخت سالیانه 7000-5000 مترمکعب آب در هکتار نیاز دارد. رطوبت نسبی 75 % و 300 تا 400 ساعت دمای کمتر از 7 درجه سانتیگراد در فصل خواب جهت تولید میوه ضروری است. در مناطقی که دمای زمستان به کمتر از 12 درجه سانتیگراد زیر صفر برسد پرورش کیوی غیر ممکن است. رشد جوانه‌ها از 8 درجه سانتی‌گراد بالای صفر شروع شده و این درخت تا 40 درجه سانتی‌گراد را در تابستان تحمل می‌کند. کیوی در خاکهای کاملاً سبک با قابلیت نفوذپذیری مناسب بخوبی رشــد می‌کند و به خاکهای شنی هوموس‌دار نیاز دارد. اسیدیته مناسب آن 5/6 -5/5 است. این درخت جزء گیاهان حساس و پرتوقع به عناصر خاک است و تغذیه آن باید بخوبی صورت گیرد. برای احداث باغ باید به نسبت 1 به 9 از پایه های نر و ماده استفاده نمود تا گرده افشانی بنحو احسن انجام گیرد. تکثیر آن از طریق قلمه و فاصله درختان در شمال ایران 5×4 متر در روش صلیبی است و معمولاً‌500 درخت در هکتار کاشته می‌شود.

تاریخچه و اهمیت اقتصادی محصول کیوی

کیوی فروت بومی چین بوده و مرکز اصلی آن Actinidia درسلسله جبال جنوب غربی چین است. مناطق انتشار جغرافیائی گونه‌های آن ازسیبری تا جنوب شرقی آسیا و از چین تا ژاپن می‌باشد. در طول قرن اخیر میوه مذکور به ژاپن، روسیه، اروپا، آمریکا و نیوزیلند راه یافته است ولی کشت و کار تجارتی آن بعد ازسالهای1960 توسعه یافته و اینک در سطح وسیعی در نیوزیلند، ژاپن، چین، روسیه، ایتالیا، فرانسه، بلژیک، آلمان، آفریقای‌جنوبی و استرالیا کشت می‌گردد. در ایران منطقه کشت کیوی منحصر به سواحل دریای‌خزر بوده و در سایر مناطق محدودیتهای اقلیمی و PH خاک تاکنون مانع از گسترش کشت آن شده است.

سابقه کشت کیوی در جهان

روبرت فورتون انگلیسی درسال 1847 در سفر مطالعاتی به کشور چین، کیوی فروت را به عنوان یک میوه خوراکی کشف کرد. در آغاز قرن بیستم(1906) مقداری بذر کیوی از چین به نیوزلند برده شده و توسط باغداری به نام آلکساندر آلیسون مورد کشت قرار گرفت. درختان کیوی حاصل از بذرهای مذکور درسال(1910) به بار نشستند و تمام ارقام کنونی کیوی در دنیا غیر از چین حاصل درختان مذکور است. باغداران نیوزیلندی پس از آنکه متوجه منافع اقتصادی آن شدند، اقدام به اصلاح روشهای باغداری و توسعه ارقام و کولیتواریهای آن شدند و درسال 1940 وقتی که تعداد زیادی از باغهای کیوی به محصول اقتصادی رسیدند، اهمیت کشت و کار آن بیشتر ظاهر گردید و از آن تاریخ تولید کیوی درنیوزلند بسرعت توسعه یافته است. دو نفراز کسانیکه در این زمینه بیش از همه کوشش کرده وبه موفقیتهای قابل توجهی دست یافتند به نامهای Hayward Wright, Bruno just می‌باشند که نسبت به پرورش و تکثیر دو واریته مهم کیوی که هم اکنون بیشترین سطح زیر کشت باغهای کیوی را تشکیل می‌دهند اقدام نمودند که با سم خود آنها هایوارد و برونو نامگذاری شده و شهرت جهانی یافتند. میوه کیوی حدودا‌ً‌ درسالهای 1847 به اروپا و سپس به آمریکا راه یافت که ابتدا جنبه زینتی داشته است.

منبع: پروژه

سه شنبه 15 اسفند 1391برچسب:ورمی , :: 8:51 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر

استفاده از کرم خاکی در تغذیه آبزیان مختلف مانند ماهی و سخت پوستانی که رژیم گوشتخواری دارند ، می تواند مناسب باشد ، ترکیب پروتئینی و چربی ونیز ویتامین های بدن کرم خاکی عامل مهمی در انتخاب آن به عنوان غذا می باشد. در کنار این مطلب ، اندازه کرم خاکی نیز عامل بسیار مهمی می باشد که باعث استفاده مستقیم از کرم در تغذیه آبزیانی که دهان بزرگی دارند ( مانند ماهیان خاویاری ) می گردد . همچنین چون کرم تا مدتها در آب قدرت حرکت دارد ، می توان ازآن به صورت زنده در تغذیه آبزیانی که با تاخیر به سمت غذا می روند نیز استفاده نمود . ولی در مورد کرم سفید به علت کوچکی آن ، این عمل با مشکل مواجه می باشد . تولید کرم خاکی ساده بوده و تجهیزات بسیار کمی لازم دارد که تولید کرم خاکی با هزینه کم را امکان پذیر می سازد . ولی تولید سایر غذاهای زنده کرمی شکل مانند کرم سفید ، لارو کرم خونی و توبیفکس هزینه و امکانات بیشتری نیاز دارد. با مقایسه درصد پروتئین انواع غذاهای ذکر شده مشخص است که بعد از Tubifex ، کرم خاکی بیشترین میزان پروتئین و خاکستر و درصد متعادل چربی را دارد (جدول شماره 1) و مقایسه فاکتورهای تغذیه ای آن مانند پروتئین ، چربی ، خاکستر ، NFE ، انرژی و ... در مجموع ارزش تغذیه ای کرم خاکی را بارز می سازد. این امر حتی با مقایسه میزان اسیدهای آمینه و چرب ضروری (جدول شماره 2) مشخص می گردد .
استفاده از کرم خاکی با توجه به اندازه های متفاوت آن در دوره های مختلف زندگی ، معدود به سن خاصی از آبزی نبوده و با توجه به اهداف و امکانات کارگاه پرورش آبزی، از کرم بالغ ، جوان ، نوزاد و حتی کوکون (تخم ) کرم می توان استفاده نمود . ولی به طور مثال در مورد کرم سفید به علت کوچکی آن ، تنها در دوران لاروی و نوزادی آبزیان می توان از آن استفاده نمود و با رشد آبزی ، به علت اینکه موجود به دنبال غذاهای بزرگتر و متناسب با اندازه دهان خود می گردد استفاده از کرم سفید منطقی و کاربردی نمی باشد .
درصورت استفاده ازکرم خاکی به صورت خشک ، تهیه آن به صورت آرد ،بسیار ساده تر و به صرفه تر از تهیه آرد کرم سفید و یا آرد سایر کرمها می باشد. تهیه آرد کرم سفید ، با توجه به هزینه بالای تولید کرم و نیز کوچکی آن ، از نظر اقتصادی به صرفه نمی باشد (شکوریان ، 1372) . همچنین ضریب تبدیل غذایی کرم سفید 3 (آذری تاکامی ، 1378) و ضریب تبدیل غذایی کرم خاکی 2(صفر خانلو و همکاران 1383) میباشد. بدین معنی که تعداد بیشتری کرم سفید که گرانتر نیز تولید می شود ، برای رشد ابزیان پرورشی ، نیاز می باشد . از این رو استفاده از کرم خاکی در آبزی پروری می تواند در مقایسه با سایر غذاهای زنده ، مفیدتر ، انعطاف پذیرتر نسبت به پرورش و نیز ارزان تر

دو شنبه 4 دی 1391برچسب:پیوند, :: 8:15 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر

این ادوات عبارتند از : اره بزرگ و كوچك – داسك – قیچی باغبانی – چاقوی پیوند زنی – داس مخصوص جهت تهیه پایه در پیوند اسكنه – ریسمان و چسب پیوند می باشد.

طرزاستعمال چسب پیوند

هنگام استعمال چسب نكات زیر باید مورد توجه قرار گیرد:

 

1- كلیه زخمهای درخت و محل پیوند را باید فوراً و بدون وقت پس از انجام عمل پیوند با چسب بپوشانند.

2- در مصرف چسب نباید صرفه جویی كرد یعنی با ید به مقدار زیاد آن را روی زخمهای درخت قرار داد.تا از نفوذ آب و هوا زیر پوست گیاه به حداكثر و به طور موثری جلوگیری به عمل آید.

3- در انتهای پیوندك اگر بریدگی وجود داشته باشد باید آن را نیز زیر چسب پیوند پوشانید.

4- در صورتی كه چسب گرم مورد استفاده قرار گیرد درجه حرارت آن باید به اندازه ای باشد كه انگشتان بتوانند تحمل آنرا بنمایند زیرا در غیر اینصورت گرمای زیاد چسب باعث سوختن پوست و كشته شدن سلولهای زنده طبقه مولد و بطور كلی تمام سلولهای نبات كه با چسب تماس دارند می گردد.

دو شنبه 4 دی 1391برچسب:, :: 8:14 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر
انواع قلمه زنی گیاهان وعوامل موثر بر ریشه زایی قلمه ها

  • قدرت ریشه‌زایی قلمه‌های تهیه شده از نهال صغیر به مراتب بیشتر از قلمه‌های تهیه شده از نهال بالغ است.
  •  


قلمه زنی روشی است برای

تکثیر گیاهان که بر حسب نوع گیاه و استعداد ریشه‌زایی می‌تواند ساده باشد و یا برعکس نتیجه گیری از آن و یا ریشه‌دار کردن قلمه‌ها جز در شرایط استثنایی مثلا استفاده از برخی هورمونها مقدور نخواهد بود. بطور کلی استعداد ریشه‌زایی از گونه‌ای به گونه دیگر فرق می‌کند. عوامل موثر در قلمه زنی بستگی به زمان برداشت قلمه ، سن گیاه ، شرایط محیطی ، رعابت نکات بهداشتی و … دارد.

 

 



روشهای مختلف قلمه زنی

قلمه‌ها بر حسب مورد می‌تواند به صورتهای خشبی (چوبی) ، نیمه خشبی و علفی (سبز) ، قلمه برگ ، قلمه ریشه تهیه شوند:

قلمه علفی

  • وجود جوانه سالم و دور بودن جوانه از محل ریشه‌زایی اثر مساعدی در ریشه زایی دارد.


ادامه مطلب ...
دو شنبه 4 دی 1391برچسب:شرایط بذر, :: 7:51 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر
شرایط انتخاب بذر گیاهان مناطق خشک :
جوانه زدن با حداقل رطوبت که صفتی اشت که خاص دیمکاری است و در کشت آبی صفتی به حساب نمی آید. سرعت جوانه زنی و پنجه زنی بالا که برای هر دو مهم است ولی برای دیم مهمتر است.
قو ه نامیه که بالا باشد مثل کشت آبی خلوص بذر و یا پاکی بذر .
خلوص یعنی یک رقم باشد از نظر ژنتیکی و پاکی بذر یعنی کاه و کلش و علف هرز نداشته باشد.

جوانه زدن با حداقل رطوبت که صفتی اشت که خاص دیمکاری است و در کشت آبی صفتی به حساب نمی آید. سرعت جوانه زنی و پنجه زنی بالا که برای هر دو مهم است ولی برای دیم مهمتر است.

مقاومت به سرما که برای هردو کشت مهم است. بلندی طول کولئوپتیل که فقط خاص دیم است و برای شرایط آبی صفتی نیست و هرچقدر طول بلند باشد بهتر است. سرعت بالا در تولید ساقه که برای هردو مناسب است ولی برای دیم مهمتر است.

زودرسی و یک زمانی در رسیدگی که برای دیم مناسب است. پابلند بودن که فقط خاص دیم است و در شرایط آبی ارقام پاکوتاه کشت می شود.

کمی تعداد گل که برای دیم مناسب است و تحقیقات نشان دادند که گل و اجزاء آن در مصرف آب سهم بسیار بالایی دارند بطوری که اگر تعداد گل افزایش یابد ضمن اینکه مقداری رطوبت هدر می رود در نهایت بخشی از گلها در اثر کمی رطوبت عقیم شده و از بین می روند.

مقاومت به آفات و امراض و خشکی که برای هردو شرایط مناسب است. بیشترین رشد در اوائل سال که برای شرایط دیم مناسب است و بالا بودن عملکرد که برای هردو مناسب است.

ریشک دار بودن که فقط خاص
دیم است که تعرق در آن کم است چون هم روزنه کمی دارد و هم پوشیده از سیلیس است و سهم بالایی در پر شدن دانه دارد ، کلروفیل در واحد سطح زیاد دارد.

 

سه شنبه 16 آبان 1391برچسب:زیتون, :: 12:38 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر

روغن زیتون
روغن زیتون که همه جا به حافظ سلامتی معروف است، پرفروشترین روغن در آمریکا و سایر نقاط جهان شناخته شده است.

آنچه باعث محبوبیت این روغن شده است،
طعم و بوی خاص و ترکیبات مفید آن برای سلامتی می باشد.


فواید:
حاوی میزان زیادی روغن غیراشباع مونو می باشد.
حاوی مواد شیمیایی گیاهی است که باعث کاهش کلسترول و خطرا ابتلا به سرطان می شود.
حاوی میزان زیادی آنتی اکسیدان است.
دوام و مدت نگاهداری آن نسبت به روغن های دیگر بیشتر است و حتی می توان آن را فریز کرد.
گرچه فواید روغن زیتون بسیار بیشتر از مضرات آن است، اما این محصول هم ضررهایی دارد.


مضرات:
با گرم شدن، کمی از طعم و بوی این روغن از دست می رود.
گرم شدن در دمای بالا می تواند باعث بی ثباتی و ناپایداری روغن شود، که باعث ایجاد بیماری های قلبی در مصرف کنندگان شود.
طریقه ی استفاده از این روغن: گرچه می توان از این روغن برای آشپزی استفاده کرد، اما اگر به صورت نپخته استفاده شود،

سالم تر است مثلاً با سالاد یا در سُس های مختلف.اگر می خواهیم از این روغن برای غذا پختن استفاده کنیم، بهتر است از

حرارت کم تا متوسط استفاده کنیم.
غذاهای مناسب برای این روغن: روغن زیتون طعم و بویی قوی دارد که باعث میشود بتوانیم آن را در سُس های مختلف

چه گرم و چه سرد ترکیب کنیم. همچنین
هنگام استفاده آن در غذا پختن، می تواند طعم خوبی کنار غذاهای مدیترانه ای (مثل غذاهای ایتالیایی و یونانی) باشد.


 

 

روغن هسته انگور
روغن هسته انگور چنان كه از نامش بر مي‌آيد از روغني‌است كه از هستهٔ انگور به دست مي‌آيد. اين روغن فاقد سديم و كلسترول بوده و ميزان اسيدهاي چرب غير اشباع آن تا ۹۰ درصد مي‌رسد. خاصيت آنتي اكسيداني عصاره انگور ۵۰ برابر بيشتر از ويتامين E و ۲۰ برابر بيشتر از ويتامين C است .

خواص درماني و پزشكي
اسيد لينولنيك براي توليد هورمون هايي مثل پروستاگلاندين ضروري و در پيشگيري از لخته شدن خون در رگها و تورم شريان ها موثر است.
روغن هسته انگور به طور طبيعي فاقد كلسترول است به همين دليل اين روغن با پايين آوردن مصرف چربي اشباع شده خطر بيماريهاي قلبي و ديگر مشكلات گردش خون را كاهش مي‌دهد.
استفاده از روغن هسته انگور چه به عنوان چاشني و چه در پخت و پز روش قابل توجهي براي كاهش چربي هاي اشباع شده در برنامه‌هاي غذايي است.
اين روغن در حالي كه خاصيت ازدياد ميزان كلسترول مفيد يا اچ دي ال را دارد ميزان كلسترول مضر يا ال دي ال و تري گليسيريد (نمك هاي آلي حاصل از تركيب گليسيرين و اسيدهاي چرب ) را كاهش مي‌دهد.
خصوصيات روغن هسته انگور سبب مي‌شود تا به ميزان زيادي از عوارض قلبي و بخصوص از تصلب شرايين پيش گيري شود.
روغن هسته انگور به سبب خاصيت نرم كنندگي و نيز تطابق با لوسيون ها و كرمهاي آرايشي به مقدار زيادي در توليد لوازم آرايش كاربرد دارد.

 


 

سه شنبه 16 آبان 1391برچسب:زیتون , :: 12:32 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر

زیتون

چهارشنبه 20 اردیبهشت 1391

| طبقه بندی:

گیاهان دارویی

، 


 

زیتون(نام علمی: Olea europaea) 



زیتون درختچه ای است به ارتفاع تقریبا سه متر ولی هنگامیكه در شرایط مساعد پرورش می یابد ارتفاع آن حدود 12متر و قطر تنه اش به 3 متر میرسد .
چوب درخت زیتون بسیار سخت و مقاوم است . رنگ آن زرد است كه خطوطی قهوه ای رنگ در آن وجود دارد . از چوب زیتون برای تهیه اشیاء چوبی ظریف استفاده می شود . برگهای آن سبز رنگ ، بیضوی و دراز و بوضع متقابل یكدیگر بر روی ساقه قرار گرفته اند .
خواص داروئی:
زیتون رسیده از نظر طب قدیم ایران گرم و قابض است و میوه نارس زیتون سرد و خشك است و روغن زیتون گرم و خشك است . برگ درخت زیتون نیز گرم و خشك می باشد .
1)دم كرده برگ زیتون داروی خوبی برای پائین آوردن فشار خون می باشد . بدین منظور باید 20 عدد برگ زیتون را داخل 300 گرم آب ریخته و آنرا بمدت 15 دقیقه بجوشانید . سپس كمی قند بآن اضافه كرده و بمقدر یك فنجان دوبار در روز از آن بنوشید . بعد از دو هفته باید بمدت 8 روز نوشیدن این دم كرده را قطع كنید و سپس ادامه دهید .
2)روغن زیتون نرم كننده و صفرا بر است .
3)روغن
زیتون دفع كننده سنگ كیسه صفرا است برای این منظور باید آنرا با آبلیمو مصرف كرد .
4)روغن زیتون كرم كش است .
5)روغن زیتون برای رفع سرفه های خشك مفید است .
6)برای رفع خارش گزیدگی حشرات ، آفتاب زدگی ،روغن زیتون را به موضع بمالید تا سوزش و دردتسکین یابد.
7)بدن بچه هایی را كه مبتلا به نرمی استخوان و كم خونی هستند با روغن زیتون ماساژ دهید اثر مفیدی دارد
8)برای رفع خشکی لثه ، روغن زیتون را بر روی لثه بمالید .
9)برای برطرف كردن خراش و ترك پوست ، درمان شوره سر و ریزش مو،وجلوگیری از سفیدی موگلیسیرین و روغن زیتون را بمقدار مساوی با هم مخلوط كرده و روی پوست بمالید .
10)دم كرده برگ درخت زیتون تب بر است .
11)جوشانده برگ درخت زیتون برطرف كننده نقرس و روماتیسم است .
12)برای سرباز كردن جوشها و كورك ها 
زیتون را له كرده و روی جوش یا كورك بمالید .
13)دم كرده و جوشانده پوست درخت زیتون تب بر و درمان كننده مالاریا است .
14)پماد میوه نارس زیتون برای سوختگی مفید است وروغن زیتون، سوزش و درد ناشی ازسوختگی را تسکین داده و از بروز تاول جلوگیری می‌کند.
15)جویدن برگ زیتون برای از بین بردن زخم های دهان مفید است
16)برای رفع سستی فلج و لقوه و تقویت نیروی جنسی باید 80 گرم روغن زیتون را با 14 گرم كندر و 16 گرم سیاه دانه مخلوط كرده و بمدت سه روز از آن بخورید
17)مصرف روغن زیتون از امراض قلبی و سرطان (بخصوص سرطان سینه)جلوگیری می کند.
18) روغن زیتون بهترین روغن برای پخت و پز می باشد زیرا در اثر حرارات خراب نمی شود.
19) از روغن زیتون برای درمان تبخال استفاده می شود.
20) ماساژ پوست با روغن زیتون، تعریق زیاد را کاهش داده، 
مژه و ابرو را تقویت می‌کند.
21) چند قطره روغن زیتون سریعا خارش و سوزش چشم و پلک راتسکین داده و آبریزش چشم را برطرف ساخته و قوه بینایی را تقویت می‌کند.
22)ترکیبات موجود در زیتون اثر آنتی اکسیدانی، ضد التهابی و جلوگیری از تشکیل لخته در عروق دارندومصرف روزانه دو قاشق غذا خوری (۲۳ گرم) روغن زیتون، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش می‌دهد.
23) عصاره زیتون برای چین و چروک پوست بسیار مفیداست و باعث لطافت و نرمی و شادابی پوست صورت می‌شود
سه شنبه 16 آبان 1391برچسب:روغن, :: 12:16 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر

آفتابگردان

بادام زمینی

زیتون

هسته پالم

کنجد

گردو

سه شنبه 16 آبان 1391برچسب:قارچ, :: 12:10 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر

پرورش قارچ

مقدمه

از نظر تاریخچه،پرورش قارچ در هاله ای از ابهام به سر برده.قبلاً از قارچ ها به عنوان مواد توهم زا درفالگیری استفاده میکردندوقارچ راگوشت خدا می نامیدند،ولی بدون شک معلوم شده است که قارچ برنج که درچین تقریباًاز2000سال قبل با ساده ترین روش والهام از طبیعت برروی چوب درختان کشت می شده است وتکنولوژی روش کاشت این قارچ ها جزءهنرهای خیلی قدیمی و محرمانه ی این سرزمین ها بوده است،فقط تاریخ مشخص درپرورش قارچ دکمه ای بدست آمده است که طبق آن کاشت این قارچ درحدود 700سال قبل ازمیلاد درحومه ی پاریس بوسیله ی یک باغبان ناشناس فرانسوی صورت گرفت.کشت قارچ درگلخانه ها برای اولین بار درحدود سال 1754درسوئد ابداع شد وسپس به انگلستان وسایرنقاط اروپا گسترش یافت. درسال 1901 درایالات متحده ی آمریکا،سالنهای استاندارد پرورش قارچ ساخته شد.توسعه تجربه ی  تکنولوژی، ازیک سو ویاری جستن از دانشمندان ازسوی دیگرزمینه ی بوجود آمدن ایزوله های خالص-درنهایت تهیه ی بذر خالص-امکان تولید صنعتی قارچ را درسطح وسیع فراهم آورد ودرانستیتو پاستورفرانسه،روش های علمی کشت وجوانه زدن اسپور وتولید آسان درشرایط تبدیل ابداع نمودند وتا سال 1905به صورت یک راز دراختیار انستیتوپاستور باقی ماند.

تهیه ی بذر قارچ

سیندن:درسال1932تهیه ی بذرقارچ روی غلاّت را ابداع کرد وسبب تحویل انقلاب صنعتی در تهیه ی کمپوست مصنوعی برای صنعت پرورش قارچ های خوراکی را بوجود آورد. درطی 20 سال گذشته به دلیل ماشینی شدن تکنولوژی پرورش قارچ وانجام تحقیقات بنیادی بسیاری از مسائل ومشکلات صنعتی حل شد ومسائل علمی مختلف مورد بررسی وتجزیه تحلیل قرار گرفته است تا حاکثر تولید محصول در واحد سطح به دست آید.

نکته ی جالب: پرورش قارچ تروفل  بر روی نهال های جوان درخت بلوط صورت می گیرد،که این بستر کاشت درخت بلوط را قبل ازکاشت با قارچ تروفل آلوده کرده و سپس به مدّت 2 تا 3 سال در گلخانه به طورموقت کشت می شوند.

پروتئین

میزان پروتئین قارچ های خوراکی ازحداقل 1.8تا 5.9 درصد  وزن قارچ گزارش شده است. بهترین عوامل مؤثر در میزان پروتئین قارچ عبارتند از:

گونه خوارقارچ،شرایط زراعی اندام مورد آزمایش،مرحله ی رشدی قارچ، میزان آب موجود،دریافت چرخه ی باردهی وفاصله ی زمانی بین زمان برداشت و زمان اندازه گیری پروتئین.

درمقایسه با سایرغذاها پروتئین قارچ تازه درحدود دوبرابرپروتئین اغلب سبزیجات (به استثناء نخود سبزوکلم)وحبوبات(نخود،لوبیا،عدس)است.امّا قارچ خوراکی ازلحاظ پروتئین نسبت به منابع پروتئینی استاندارد مانندگوشت(20-14درصد)، ماهی(20-15درصد)، تخم مرغ(13 درصد)، پنیر(25درصد) در درجه ی دوم اهمیت قرار دارند.قابلیت هضم پروتئین قارچ خوراکی،عامل بسیارمهم درتعیین ارزش غذایی آن میباشد.درحدود  %71 تا  %90 پروتئین قارچ قابل هضم است که این مقدار تا حدودی کمتراز میزان هضم پروتئین گوشت(%99)است.

اهمیت قارچ در رژیم غذایی

پس ازجنگ جهانی دوم میزان کل تولید قارچ خوراکی در جهان افزایش یافته است.

درسال 1986میزان کل تولید جهانی 2182000 تن گزارش شده است. کشورهای اصلی تولید کننده درجهان عبارتند از:

چین، فرانسه، هلند، ایتالیا، ژاپن،انگلستان، آمریکا.

کشورآلمان بالاترین  مصرف سالانه ی جهان را دارا می باشد.

قارچ های خوراکی مصرفی

کشت و پرورش قارچ های خوراکی صدفی بسیار ارزان وکم هزینه است،انتخاب وپرورش این قارچ درصنایع تولید غذایی برای کشاورزان، با درآمد های محدود می توانند منبع درآمد مناسبی باشد.

گونه های پلور وتوس ازجمله قارچ های خوراکی می باشند که درمناطق گرمسیری از رشد مطلوبی برخوردارند و دارای قدرت تولید  بالا و کیفیت مناسب در شرایط حرارتی بالا می باشند.بسیاری از گونه های پلور وتوس بر روی چوب های پوسیده یا درحال پوسیدن و نیزدرسطح تمام چوب های سخت وبقایای چوبی از خاک ارّه وضایعات کاغذ،ساقه های سبز موز، برگ نخل وبسیاری از مواد سلولزی دیگررشد می کنند.کشت بلور و توس در کشورهای جنوب شرق آسیا، اروپا وآمریکا بسیاررایج است ودرطول فصول رشد می توان ازآنها برداشت کرد.ازنظرتغذیه ورفع گرسنگی ونیز احیای اقتصاد کشاورزی درکشورهای درحال توسعه،پرورش گونه های پلور وتوس نسبت به سایرقارچ های خوراکی ازاهمّیّت وامتیازبالایی برخوردار است.

قارچهای صدفی حاوی پروتئین های اصلی وضروری بوده که براساس وزن خشک قارچ  مقدارآن برابر 15تا 35 درصد ازمنابع علمی گزارش شده است. این قارچ ها دارای اسید آمینه ی آزاد می باشند وسرشارازویتامین های مفید ازجمله ویتامین های B و وفیاسین می باشند.

تفاوت های موجود درگونه های قارچ صدفی ازنظر میزان مواد غذایی به چند عامل بستگی دارد:

مقدارپروتئین قارچ،تحت تأثیرنوعی مادّه مصرفی دربستر،تفاوت میزان ترکیب مواد غذایی وعملکرد قارچ های گونه ی پلور وتوس بسیار محرز است.

قارچهای صدفی،به رنگهای سفیدآب،خاکستری قهوه ای،رنگارنگ،طلایی وصورتی دیده می  شود.ازنظرتولید محصول،قارچ های صدفی،محصولات باارزشی می باشند که به دنبال تکا مل حوضه  قارچ ازکمپوست مصرف شده ی آن به عنوان غذا برای نشخوار کنندگان، پرورش حلپوراستفاده می شود. توده ی کاه که به عنوان یک منبع غذایی برای پرورش قارچ صدفی استفاده می شود،بعد ازبرداشت محصول کمپوست مصرف شده ی آن ترکیب مناسبی برای تهیه ی کود برگ، کوابیلوژن و فاتهای جدید می باشند.قارچهای صدفی با تولید مواد ضد نماتد به سالم سازی محیط کمک می کنند.

پرورش قارچ صدفی را می توان ازفضای سربسته کشت داد.این فضا می تواند یک اتاق، گاراژ ویا حتّی آلونک ساده ای باشد که کاربرد زیادی برای سایرامورندارد.وجود قفسه هایی دراتاق جهت آویزان نمودن یا قرار دادن توده های کشت بر روی  آن. لازم است که توده ها با کف اتاق تماس پیدا نکنند.

سالن کشت وپرورش

گونه های پلور وتوس را اغلب در محیط های سرپوشیده پرورش می دهند،اتاق هایی برای این کار مناسبند که:

1- ازامکان هوادهی خوبی برخوردارباشند.درنواحی مرطوب،اتاق های قدیمی مناطق  روستایی که با چوب یا خشت مناسب ساخته شده و روی بدنه، سقف ، پشت بام آن ها  با کاه گل اندود داده شده بسیارمناسب است.کف چنین اتاق هایی باید از سیمان باشد ولوله های لازم برای هوادهی درسقف یا دیوارآنها نصب شود،بهتراست اتاق ها دارای ابعاد 3.5 * 3 * 3متر،وبا دو دریچه ی کوچک ازعقب ویک در ورودی درجلو باشد.

2-بسترقارچ،بیشتر بقایای گیاهی سلولزدارد،ازقبیل کاه وکلش غلات،ساقه های ذرت،نیشکر،تفاله ی نیشکر، برگ های موز، شاخه های کاذب و بقایای برگ سایرگیاهان، کاغذهای زاید، مواد پنبه و... می توانند برای تهیه ی قارچ مورد استفاده قرارگیرند.برگ و ساقه ی برنج وگندم،بهترین مواد برای تهیه ی بسترقارچ می باشند.برای این منظور،ساقه های برنج را به اندازه هایی حدود 3 تا 6 سانتی متر خرد می کنند تا مواد  سلولزی آن توسط آنزیم های قارچ ، راحت تر شکسته شوند  وکاه حاصل رایک شب در آب می خوابانند، سپس ازآب خارج کرده و مورد استفاده قرار می دهند.

برای استفاده از کاه گندم آنها را به اندازه های حدود 5 تا 6 سانتیمتر خرد می کنند ،شستشو می دهند تا زردی و ناخالصی آن برطرف شود،سپس به منظور ضد عفونی کردن وافزایش رطوبت کاه آن را به مدت  25 دقیقه درداخل قابلمه یا بشکه ریخته و می جوشانند به طوری که وزن کاه مذبور 4 برابر وزن کاه خشک شود.محتوای بشکه  را بر روی صافی می ریزند تا آب آن خارج وخشک گردد.

روش تهیه ی بذر قارچ

برای تهیه ی بذر قارچ ابتدا دانه های گندم مرغوب را شسته ویک شب آن را خیس می کنند ، سپس آب آن را عوض کرده ودانه های خیس خورده را به خوبی در آب می جوشانند تا کاملاً نرم شود، آب اضافی را تخلیه وگندم ها را روی سطح  صاف پارچه ای یا توری پهن می کنند تا آب موجود در سطح آن ها کاملاً تبخیر شود.

به منظورجلوگیری ازلیزشدن وبه هم چسبیدن دانه ها به میزان % 2پودرکربنات کلسیم به آنها افزوده وبه خوبی مخلوط می کنند وآنها را تا 4.3 حجم درشیشه  1.5 لیتری یا 0.5 لیتری تمیزمی ریزند، شیشه ها را با درپوشهای پنبه ای محکم پوشانده و پس ازقراردادن یک لایه ورق آلومینیوم روی آن،به مدت 1ساعت درحرارت 121درجه سانتیگراد وفشار15پونه استریل می کنند.کیسه های پلاستیکی را تا نصف ازگندم های آماده شده پرمی کنند،یک حلقه ی آلومینیوم را به قطروارتفاع 5 تا 4 سانتیمترتهیه کرده ودهانه ی کیسه را ازداخل آن عبورمی دهند سپس لبه های آن را روی حلقه برگردانده و به کمک  نخ روی حلقه محکم بسته می شود.پس از استریل کیسه ها،با شیشه ی حاوی دانه ی گندم عمل تلقیح را با دقت کامل ودرشرایط استریل انجام می شود. برای تلقیح شیشه ها یا کیسه ها را در محل مناسب با حرارت 25 درجه ی سانتیگراد نگهداری می کنند.

در این شرایط پس از 10 تا 20 روز میسیلم در تمامی توده  ی بذر نفوذ کرده وبذر برای استفاده بر روی بسته آماده است. مصرف سریع آن پس از آماده شدن بهتر است زیرا توده های میسیلم قارچ با گذشت زمان و درموقع استفاده ،سبب یکنواختی درسطح بسته خواهد شد.



ادامه مطلب ...
یک شنبه 4 تير 1391برچسب:ورودی آب, :: 7:38 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر

'علیرضا عامری' روز شنبه در گفت و گو با خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهار داشت: از این میزان آب ورودی به مخازن سدهای استان در سال جاری حدود 42 میلیون مترمكعب برای مصارف كشاورزی و فعالیت های صنعتی خارج شده است.

وی میزان ذخیره آب در چهار سد فعال خراسان شمالی در سال جاری را 145 میلیون متر مكعب اعلام كرد كه این میزان در سال قبل 103 میلیون مترمكعب بوده است.

وی اضافه كرد: براساس گزارش ایستگاه های باران سنجی شركت آب منطقه ای خراسان شمالی، در سال آبی جاری ، میزان بارش در استان 27 درصد نسبت به مشابه پارسال افزایش داشته است.

عامری افزود: در سال آبی جاری 287 میلیمتر باران در این استان بارید، كه میزان بارش باران در مدت مشابه سال قبل 228 میلیمتر بود.

شنبه 6 خرداد 1391برچسب:توت سفید, :: 13:49 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر

 

خواص توت سفيد

توت سفيد سرشار از املاح معدني ،تانن ، مواد چربي و ويتامين هاي A و C ميباشد.

اين ميوه به طرز عجيبي وزن را كاهش مي دهد.

قند توت باعث چاقی نمی‌شود.

قند موجود در توت سفيدبراي كساني كه مبتلا به مرض قند ميباشند ضرر ندارد و معمولا به جاي قند سفيد مصنوعي ، چاي را با توت خشك ميخورند .

قند فروكتوز آن باعث برطرف شدن گرسنگي مي شود و فيبر آن سوخت كالريهاي بدن را تسريع مي دهد.

میوه توت چه خشک و چه تازه خشکی دماغ را برطرف می‌کند و از دوستان کبد و طحال است.

جوشانده پوست ریشه و برگ توت ادرار را زیاد می‌کند.

جوشانده‏ً پوست خشك شاخه هاي جوان و تازه درخت توت براي لينت(نرم)  مزاج مفيد است .

شیره برگهای آن به عنوان تب‌بر و التیام دهنده زخم در گذشته استفاده می‌شد.

عصاره برگ توت ضد سم قوی است.

اگر برگ تميز درخت توت سفيد را بكوبيد، شيره اي از آن به دست مي آيد كه التيام و جوش خوردن زخم ها را سرعت مي دهد.

 

شنبه 6 خرداد 1391برچسب:تفاهم نامه, :: 13:48 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر

تفاهم‌نامه واگذاري خدمات وزارت جهاد كشاورزي به دفاتر پيشخوان خدمات دولت امضا شد در اجراي آيين‌نامه ايجاد و بهره‌برداري از دفاتر پيشخوان دولت و بخش عمومي غيردولتي ابلاغي از سوي رئيس جمهوري اسلامي ايران به شماره 61116 / 42401 مورخ 18/3/1389 طي تفاهم‌نامه اي ‌مابين وزارت جهاد كشاورزي به عنوان دستگاه خدمات دهنده و معاونت توسعه مديريت و سرمايه انساني رييس‌جمهور توافق گرديد كه بخشي از خدمات قابل ارائه وزارت جهاد كشاورزي از طريق دفاتر پيشخوان و بانظارت كارگروه هاي استاني به مردم ارائه گردد.

اين تفاهم نامه را سيد علي صدرالسادات معاون توسعه مديريت و منابع انساني وزارت جهاد كشاورزي به نمايندگي از دستگاه خدمت دهنده و احمد بزرگيان معاون نو سازي و تحول اداري معاونت توسعه مديريت وسرمايه انساني رييس‌جمهور به عنوان رييس كارگروه تخصصي كارگروه راهبري دفاتر پيشخوان امضا كردند.

مطابق اين تفاهم نامه و در راستاي تسهيل در ارائه خدمات تخصصي وزارت جهاد كشاورزي به بهره برداران بخش كشاورزي مقرر گرديد كه با رعايت مفاد آئين نامه و با هماهنگي كارگروه هاي استاني، شركت هاي مشاوره اي خدمات فني و مهندسي و شركت هاي تعاوني هاي روستايي مستقر در روستاها به شرط احراز شرايط لازم، مجوز تاسيس دفتر پيشخوان روستايي دريافت نمايند.

بر اساس اين تفاهم نامه و مصوبات جلسه مورخ 26 ارديبهشت 91كارگروه  دفاتر پيشخوان در فاز اول از اجراي اين تفاهم نامه، بيش از 90 خدمت شامل خدمات مرتبط با نظام گلخانه اي و همچنين خدمات مرتبط با ماده 5 قانون نظام دامپروري كشور از طريق دفاتر پيشخوان روستايي و شهري قابل ارائه خواهد بود.

واگذاري فاز اول خدمات قابل ارائه وزارت جهاد كشاورزي به دفاتر پيشخوان، پس از تعيين تعرفه ها و كارمزدهاي مربوطه و ابلاغ دستورالعمل و بخشنامه هاي لازم به سازمان جهاد كشاورزي استان ها و كارگروه هاي استاني اجرايي خواهد شد. فهرست نهايي شركت هاي مشاوره اي خدمات فني و مهندسي با هماهنگي سازمان نظام مهندسي كشاورزي و منابع طبيعي و فهرست شركت هاي تعاوني روستايي نيز با هماهنگي سازمان مركزي تعاون روستايي تهيه و براي دريافت مجوز تاسيس دفتر پيشخوان ارائه مي گردد.

همچنين دفاتر پيشخوان شهري و روستايي موجود هم جهت ارائه خدمات اين وزارتخانه به مردم بايست شرايط اختصاصي تعيين شده توسط وزارت جهاد كشاورزي را دارا باشند. شرط اصلي ارائه خدمات قابل ارائه وزارت جهاد كشاورزي در دفاتر پيشخوان شهري و روستايي موجود، حضور و نظارت مستمر يك نفر مهندس كشاورزي عضو سازمان نظام مهندسي كشاورزي و منابع طبيعي است. 
اين تفاهم نامه همه خدمات مربوط به وزارت جهاد كشاورزي اعم از ستاد مركزي، سازمان هاي تابعه و وابسته و موسسات و شركت ها را در برمي گيرد و معاونت توسعه مديريت و سرمايه انساني رييس‌جمهور از انعقاد تفاهم نامه جداگانه با سازمان هاي تابعه و وابسته و موسسات و شركت هاي وزارت جهاد كشاورزي خودداري مي نمايد.

                                

شنبه 6 خرداد 1391برچسب:دریا, :: 13:30 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر

مردم خون گرم و صبور خرق  منتظرند تا آب دریای مازندران به روستای آنها برسد و بتوانند از دریاچه روستا به ماهی گیری بپردازند و رزق و روزی خود را نیز ، علاوه بر کشاورزی ، از این راه تامین کنند . آیا آن روز نزدیک است تا قایق به گل نشستهء خرقی ها در دریایی از آب شناور گردد.

به امید آن روز

 

 

S A L I J O O N

دو شنبه 11 ارديبهشت 1391برچسب:ثبت نام, :: 11:42 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر

 

 

پذيرش دانشجو در مقطع كارشناسي ناپيوسته در مجتمع آموزش جهاد كشاورزي

خراسان رضوي

مركز آموزش جهاد كشاورزي خراسان رضوي در مقطع كارشناسي ناپيوسته ترمي در 15 رشته تحصيلي

دانشجو مي پذيرد .داوطلبان مي توانند

از تاريخ دوشنبه12/2/1391 لغايت 17/2/91  از طريق مراجعه به سايت سازمان سنجش http://www.sanjesh.org/group.aspx?gid=5   

 نسبت به دريافت دفترچه وثبت نام اينترنتي اقدام نمايند.

روابط عمومي مجتمع آموزش جهاد كشاورزي خراسان رضوي

دو شنبه 11 ارديبهشت 1391برچسب:حکم, :: 11:30 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر

صدور حکم قصاص براي عامل قتل در زمين کشاورزي
خراسان - مورخ دوشنبه 1391/02/11 شماره انتشار 18106

محمد نقايي- عامل قتل در يک نزاع دسته جمعي به قصاص محکوم شد. به گزارش خراسان اواخر تابستان سال ۸۸ هنگامي که قرار بود اختلاف بر سر يک قطعه زمين در روستايي حوالي چناران، با وساطت مقام قضايي حل شود نزاعي دسته جمعي در گرفت و دامنه اختلاف را شدت بخشيد. ماجرا از روزي آغاز شد که چند برادر با خريد چندين هکتار زمين زراعي آن را به فردي به نام «ر» و پسران و خانواده اش اجاره دادند. اختلاف برادران باعث شد که يکي از آن ها همين زمين را به چند نفر ديگر اجاره دهد که همين موضوع سبب شد که آنها به دادسراي چناران مراجعه کنند و عليه يکديگر شکايت کنند. يک قاضي براي اجراي قرار معاينه و تحقيقات محلي به همراه طرفين پرونده به محل زمين رفت. حضور همزمان ۲ طرفي که يک زمين را اجاره کرده بودند و مالکان زمين، بستر مشاجره و نزاع را فراهم آورد. حدود ۱۵نفر ناگهان شروع به دعوا کردند و با بيل و چاقو به جان هم افتادند که ناگهان فرياد «پدرم کشته شد» يک جوان فرار چند مرد و پايان نزاع را در پي داشت. مردي به نام «ر» بر اثر اصابت چاقويي که شريان حياتي بدنش را قطع کرده بود جان خود را از دست داد.به گفته قاضي مجري که در محل حاضر بود خود «ر» آغازگر دعوا بود و با بيل يکي از مالکان زمين را مجروح کرده بود که با اين حرکت طرف ديگري که زمين را اجاره کرده بود به دفاع از اين مالک از خودرو وانت پياده شد و درحالي که در دست يکي از آنها چاقوي بلندي بود «ر» را تهديد کرد. وکيلي که در محل حضور داشت هم گفت به علت شدت درگيري از محل دور شده و نفهميده چه کسي مقتول را با چاقو زده است. اولياي دم با حضور در دادسرا از فردي به نام «ميم» به دليل قتل عمد شکايت کردند که با دستگيرشدن «ميم» او اين اتهام را تکذيب کرد و مدعي شد در نزاع شرکت نداشته است.مدتي بعد داماد خانواده «ميم» در اداره آگاهي حاضر شد و خود را به عنوان کسي که در نزاع حضور داشت معرفي کرد. «ع» در حضور مقام قضايي گفت از چاقو استفاده کرده و بي هدف آن را مي چرخاند که ناگهان چاقو به «ر» خورده و پس از اين اتفاق فورا از محل گريخته است. «ع» مدعي شد که به همراه «ميم» سوار بر وانت گريخته و چاقوي خون آلودش را با دستمال کاغذي و آب معدني تميز کرده است. وي افزود: در همان حال تلفني باخبر شدم که «ر» جانش را از دست داده است و با ناراحتي چاقو را از پنجره وانت به بيرون انداختم. حدود ۵ ماه بعد از ماجرا و در جريان مواجهه حضوري با ديگر حاضران در نزاع، «ع» به شرح دقيق تر ماجرا پرداخت. وي گفت: به همراه «ميم» و يک نفر ديگر زمين مورد اختلاف را اجاره کرده بوديم و آن روز به خواست وکيل سرزمين رفتيم که ناگهان درگيري آغاز شد. «ع» ادامه داد: با آغاز درگيري ما ۳نفري خواستيم محل را ترک کنيم که «ر» و همراهان و پسرانش اطراف خودروي ما را گرفتند و ضمن فحاشي با سنگ به شيشه خودرو زدند. وي در حالي که مدعي دفاع از خود بود ادامه داد: ما دست خالي بوديم که ناگهان «ر» با بيل به سرم ضربه اي زد و من گيج شدم و مجبور شدم چاقو را از جيبم بيرون بياورم و آنها را تهديد کردم و چاقو را چپ و راست چرخاندم. اين متهم درباره نحوه ضربه زدن به مقتول گفت: «ر» قصد داشت با بيل ضربه دوم را به من بزند که من قبل از وي با چاقو او را زدم و چون پسرش فرياد زد پدرم کشته شد فرار کرديم. «ع» در ادامه افزود: اگر از خود دفاع نمي کردم بدون شک زنده نمي ماندم چون تعداد آنها بيشتر بود؛ با اين حال پشيمان هستم.در جلسه دادگاهي که در شعبه ۵ دادگاه کيفري خراسان رضوي برگزار شد با توجه به شکايت اولياي دم و درخواست قصاص متهم از سوي آنها، «ع» از حيث ارتکاب قتل عمد به قصاص به صورت اعدام با طناب دار محکوم شد. همچنين ديگر متهمان که در اين نزاع دسته جمعي حضور داشتند به يک تا ۳سال حبس محکوم شدند.

دو شنبه 11 ارديبهشت 1391برچسب:دهقان , :: 11:5 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر

دهقان: دولت گندم ۵۰۰ توماني را ۳۹۰ تومان از کشاورزان مي خرد!
 
 

 

مهر - دهقان عضو هيئت رئيسه مجلس شوراي اسلامي با انتقاد از سياست هاي دولت در خريد تضميني گندم، گفت: از قديم رسمي ميان کشاورزان وجود داشت که دادن گندم خوراکي به دام را گناه مي دانستند اما با سياست هاي دولت، قبح اين کار هم ريخته شده است و گندم خوراکي به دام داده مي شود.

 

 

دو شنبه 4 ارديبهشت 1391برچسب:قارچ,خانگی,محصول, :: 12:48 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر

 خیلخخخخخخحخخخی لز

 
خخخخخخ
فصل کاشت:
بهترین موقع برای پرورش قارچ در خانه بین ماههای مهر تا آذر استولی چنانچه امکانات تهویه هوا و متعادل نمودن درجه حرارت محیط محل پرورش وجود داشتهباشد می توان قارچ را در ماههای دیگر سال تعمیم داد.
بطور کلی طرز پرورش قارچ مخصوص به خود آنست و می توان آنرا در محیط تاریک پرورش داد و بجز نور مستقیم آفتاب،هر مقدار نور را تحمل می کند. در هر صورت در محل پرورش قارچ علاوه بر آنکه، بایستی تهویه هوا به خوبی انجام گیرد، درجه هوای محیط پرورش نیز باید بین 15 - 10 درجه نگهداری شود. علاوه بر این محل پرورش بایستی کاملا تمیز، قابل شستشو و فاقد درز یامحلی برای پرورش باکتریها، حشرات و قارچهای مضر باشد.
اطاق پرورش قارچ:



ادامه مطلب ...
یک شنبه 3 ارديبهشت 1391برچسب:سن گندم, :: 13:8 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر

:مبارزه بموقع  و صحيح با سن گندم

یکی از آفات مهم مزارع گندم و جو در کشور ما ،آفت سن گندم است . این آفت مهاجر است و در فصل زمستان ، مزارع را ترک کرده و برای زمستان گذرانی به مناطق کوهستانی  و ارتفاعات پناه می برد و در اواخر زمستان و اوایل بهار، مجدداً به مزارع برگشته و شروع به تخم گذاری می کند.
سن ها در مراحل لاروی تا رسیدن به مرحله سن کامل ، از قسمت های مختلف گیاه تغذیه می کنند و اگر جمعیت آنها زیاد باشد ، گیاه زراعی را به طور کامل از بین می برند .
بیشترین خسارت این حشره در مرحله شیری و خمیری شدن دانه های گندم است .
.همان طور که می دانید محصول گندمی که حتی 2 تا 3 درصد سن زدگی داشته باشد ، ارزش نانوایی نخواهد داشت و آرد و نان حاصله کیفیت بسیار پایینی خواهد داشت .
کارشناسان در زمستان کانون های تجمع سن را بررسی کرده ، تعداد و وزن سن ها را مشخص می کنند . لازم به ذکر است براساس وضعیت آب و هوایی هرسال ، تعداد و تراکم سن ها متفاوت خواهد بود .
کارشناسان و مسئولین مربوطه ، شما کشاورزان را از وضعیت آفت و  زمان مناسب مبارزه مطلع خواهند کرد.
 

  مبارزه با این آفت مهم و خطرناک، حتماً باید با نظارت کارشناسان و در زمان مناسب انجام شود تا  هم از استفاده بیش از حد سموم و خسارت به محیط زیست اجتناب شود و هم اینکه کارائی و اثربخشی استفاده از سموم افزایش یابد.
 

خانم مهندس فاطمه حلاج نيا: كارشناس مسئول مديريت حفظ نباتات

سازمان خراسان رضوی

یک شنبه 3 ارديبهشت 1391برچسب:نوغان,ابریشم,کرم, :: 13:6 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر




نکات فنی پرورش کرم ابریشم



نوغاندار محترم:
بدون تردید رعایت اصول صحیح انجام عملیات تفریخ تخم نوغان و پرورش کرم ابریشم در میزان تولید پیله و افزایش کیفیت آن بسیار حائز اهمیت می باشد. لذا در این راستا توجه شما به برخی از نکات فنی ساده اما بسیار مهم پرورش کرم ابریشم جلب می شود.



الف- تخم نوغان:
1- پس از دریافت تخم نوغان از مراکز مجاز، آن را به اطاق تفریخ یا اطاقی که برای تفریخ آماده کرده اید، منتقل نموده و در داخل جعبه های تفریخ یا جعبه های مقوایی (به عنوان مثال جعبه شیرینی استفاده نشده) به صورت یکنواخت پخش نمائید.
2-هرگز نباید تخم نوغان را در مجاورت چراغ یا سایر منابع گرمایی و نور مستقیم آفتاب قرار داد.
3- گرمای مورد نیاز برای دوره تفریخ در 3 روز اول مطابق دمای معمول اطاق (حدود 15 درجه سانتیگراد) و از روز چهارم تا پایان دوره تفریخ 24 الی 25 درجه سانتیگراد می باشد.
4- رطوبت لازم در 6 روز اول تفریخ، 75 درصد و مابقی روزها تا پایان دوره تفریخ 85 درصد می باشد.
5-  لازم است طی دوره تفریخ در هر شبانه روز، تخم نوغان ها، 18 ساعت در معرض نور و 6 ساعت در تاریکی قرار گیرند.
6- مطلوب است جهت یکنواخت شدن تفریخ، در انتهای دوره، زمانی که رنگ تخم نوغان ها به خاکستری روشن تغییر کرد، آنها را به مدت 36 تا 48 ساعت در معرض تاریکی مطلق قرار داد.
7- برای از بین بردن مورچه و سایر حشرات باید از استعمال مواد شیمیایی و حشره کش ها در اطاق تفریخ جداً خودداری نمود.




ب- پرورش کرم ابریشم
1- مطلوب است برگ توت برای تغذیه کرم جوان، لطیف، آفتاب دیده و از 3 تا 8 برگ بالای شاخه باشد. لازم به تذکر است که از دادن  غنچه های انتهای شاخه ،به کرم جوان باید اجتناب کرد.
2- مطلوب است قبل از انجام عملیات برگ دهی ، لاروها را روی بستر پرورش یکنواخت کرده و اندازه بستر را متناسب با حجم لاروها و سن آنها افزایش داد.
3- مطلوب است برداشت برگ مورد نیاز برای تغذیه کرم ابریشم، در صبح زود یا غروب زمانی که دمای هوا کاهش پیدا کرد، انجام گیرد.
4 – لازم است قبل از برگ دهی ، دست ها را با مواد ضدعفونی کننده یا صابون شستشو داد.
5- مطلوب است در دوره پرورش کرم جوان، برگ های توت را متناسب با اندازه و سن لارو به وسیله ابزاری مانند چاقوی تیز و تمیز برش داد.
6- مطلوب است به منظور حفظ رطوبت برگ توت در دوره کرم جوان پس از اتمام برگ دهی روی بستر پرورش را با استفاده از کاغذ پارافینی( مومی) پوشاند.
7- مطلوب است قبل از انجام برگ دهی در صبح ( به صورت یک روز در میان و به استثناء زمان خواب لاروها) بدن لاروها را با استفاده از پودر ضدعفونی کننده (مانند پافسول) ضدعفونی نمود.
8 – در انتهای هر سن، زمانی که لاروها در مرحله پوست اندازی(خواب)هستند، می بایست برگ دهی را متوقف نموده و هنگامی که اکثر لاروها در حالت خواب قرار گرفتند، بستر پرورش را با پودر آهک آب دیده ، آهک پاشی نمود.
9- مطلوب است برگ دهی به کرم ابریشم، روزانه در 3 نوبت( صبح، ظهر و غروب ) به میزان کافی انجام گیرد.
10- مطلوب است جهت حفظ رطوبت برگ تازه چیده شده، آنها را  در محیطی خنک، مرطوب و دارای تهویه، روی بستر پهن نمود و روی آنها را با پارچه تمیز نمدار پوشاند.
11- با توجه به اهمیت تهویه در پرورش کرم ابریشم به ویژه در کرم بالغ، لازم است با باز کردن درب ها و پنجره های محل پرورش، نسبت به تهویه آنها اقدام کرد.
12- مطلوب است در صورت مشاهده لاروهای بیمار، آنها را از بستر پرورش جمع آوری کرده ، در محلی دور از پرورش، در زمین دفن نمود.
13- مطلوب است دمای مناسب برای دوره کرم جوان (ریزه داری) 27-25 درجه سانتیگراد و کرم بالغ و تنیدن پیله 24-23 درجه سانتیگراد تنظیم گردد.
14- مطلوب است در دوره تنیدن پیله که 3 تا 4 روز به طول می انجامد، نسبت به فراهم کردن شرایط مناسب محیطی و جمع آوری لاروهای سرگردان (به پیله نرفته) هتمام ورزید.
15- لازم است در زمان مناسب (حدود 7 تا 8 روز پس از آغاز تنیدن پیله) و کامل شدن شفیره، به برداشت پیله، کرک گیری آنها و جداسازی پیله های پوست پیازی، شله، دوبل و ... اقدام نمود.





توصیه های مهم:
1-  مطلوب است نوغانداران به منظور کنترل دما و رطوبت محیط تفریخ و پرورش،  به دماسنج مجهز گردند.
2- لازم است محل و وسایل پرورش پیش از آغاز عملیات تفریخ و پرورش کرم ابریشم توسط مواد ضدعفونی کننده مانند کلر ضدعفونی گردد

یک شنبه 3 ارديبهشت 1391برچسب:مو,سفیدک,انگور, :: 13:5 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر



پیشگیری و کنترل سفیدک پودری انگور


عامل بیماری سفیدک پودری انگور، در درون جوانه  ها  نفوذ کرده و زمستان گذرانی می کند. در زمان فعال شدن جوانه ها و هنگامی که دمای محیط به 27-18 درجه سانتی گراد برسد، رشد و توسعه بیماری زیاد می شود.
کاهش میزان نور در روزهای ابری بهار و تراکم زیاد برگ و خوشه ها، موجب کاهش تهویه مناسب و در نتیجه تشدید بیماری می شود. در این شرایط این بیماری به سرعت توسعه یافته و محصول را به شدت کاهش می دهد.




روش کنترل:
با توجه به اینکه عامل بیماری در زمستان بر روی جوانه ها است و همزمان با باز شدن جوانه ها فعال می شود، اولین سمپاشی در زمان 7-6 برگی شدن جوانه ها انجام می شود.مرحله دوم سمپاشی بعد از ریختن گلبرگ ها و بسته شدن دانه ها و مرحله سوم حدود 15 تا 20 روز بعد از مرحله دوم انجام می شود.
نوع دیگر سفیدک که به نام سفیدک دروغین معروف است، به صورت لکه های زرد کم رنگ با ظاهری روغنی روی  برگ دیده می شود که غالباً در سال هایی که بارندگی زیاد است شاهد آن هستیم .





به طورکلی روش های پیشگیری و کنترل را می توان به صورت زیر خلاصه کرد:
در ماه های مهر و آبان :
الف- هرس پائیزه ساقه های مو
ب- جمع آوری و سوزاندن قسمت های هرس شده


در ماه های آذر، دی و بهمن:
الف – شخم و زیر خاک کردن بقایای  شاخه و برگ سال گذشته
ب- یخ آب زمستانه
ج- رعایت مسائل مربوط به بهداشت باغ


در ماه های اسفند، فروردین، اردیبهشت و خرداد ( به ترتیب زمانی):
الف- اجرای عملیات پیش آگاهی در باغات توسط سازمان حفظ نباتات
ب- پیگیری شرایط جوی شامل حرارت و رطوبت
ج – صدور اطلاعیه مبارزه شیمیایی و اجرای آن
د- بررسی نتایج مبارزه شیمیایی انجام شده
ر- پیگیری شرایط جوی برای صدور اطلاعیه های نوبت های بعدی مبارزه شیمیایی
ز- بررسی نتایج اجرا در نوبت های بعد
س- هرس سبز



* زمان انجام هر مرحله، متناسب با شرایط آب و هوایی هر منطقه متفاوت می باشد.
* انجام مبارزه شیمیایی حتماً باید براساس دستورالعمل های سازمان حفظ نباتات و با سموم توصیه شده و تحت نظارت کارشناسان مربوطه باشد

یک شنبه 3 ارديبهشت 1391برچسب:مبارزه, :: 13:2 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر




توصیه های لازم جهت کنترل آفات و بیماری های درختان میوه هسته دار
زمان : در طول تابستان (براساس شرایط اقلیمی مناطق مختلف ، متفاوت است)




باغداران عزیز:
* با توجه به آغاز تفریخ تخم ها و نفوذ لاروهای آفت سرشاخه خوار هلو به درون میوه در اوایل تابستان ، نصب تله های فرمونی جهت شکار انبوه آفت (پس از ریزش گل) و همچنین استفاده از سموم فسفره نفوذی( در صورت بررسی های دقیق و تراکم  زیاد جمعیت آفت) با نظارت کارشناسان مربوطه ضروری است.


* در مورد آفت کرم آلو، بررسی دقیق وضعیت تخم ها و نظارت بر زمان تفریخ و نفوذ لارو به درون میوه ضرورت دارد(بررسی جمعیت نسل های دوم و احتمالاً سوم آفت).
-    جهت کنترل این آفت، ادامه نصب تله های فرمونی و در صورت نیازاستفاده از 20 تله فرمونی در هکتار جهت شکار انبوه آفت،، با نظارت کارشناسان توصیه می شود.
-    جمع آوری و معدوم نمودن میوه های آلوده ، یکی دیگر از روش های مؤثر در کاهش تراکم جمعیت نسل های آفت است.




*
کنترل آفت کرم سفید ریشه :
بررسی تراکم جمعیت کرم سفید ریشه به دو صورت انجام می شود:
1- شمارش تعداد حشرات بالغ شکار شده توسط  تله های نوری (نصب شده از اوایل خرداد)
2-شمارش تعداد لاروها ی موجود در محدوده طوقه و ریشه درخت
به میزان 2 در هزار در سایه انداز درخت خصوصاً محدوده نزدیک طوقه درخت توصیه می شود. EC60% در صورت تراکم زیاد جمعیت آفت، استفاده از محلول دیازینون

شنبه 8 بهمن 1390برچسب:منابع, :: 13:24 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر
سيماي منابع طبيعي استان خراسان شمالي  :
 

استان خراسان شمالي داراي 2832529 هكتار مساحت مي باشد كه حدود 72%آنرا منابع طبيعي تجديد شونده به مساحت2033036 هكتاربه خود اختصاص ميدهد كه مساحت434550 هكتار آن ( بيش از21%) جزء اراضي جنگلي و بيشه زارها، مساحت1414850 هكتار (حدود70%) آن جزء اراضي مرتعي و سطحي معادل183636هكتار (بيش از9%) شامل پديده هاي فاقد پوشش گياهي و اراضي كويري مي باشد و بقيه به مساحت799493هكتار ( بيش از28% )ازمساحت كل استان نيزجزء اراضي زراعتي آبي و ديم و ساير كاربري ها)‌مي باشد . متوسط بارندگي استان295ميليمتر مي باشد كليه جريانات سطحي و زير سطحي استان درسه حوزه آبخيز اترك ، كال شور ، و گرگان رود است كه به ترتيب مساحت  آنها 24/14913 ، 82/12276 و 35/992 كيلومتر مربع مي باشد.

 منابع آبي استان :

 ميزان كل آب حاصل از بارندگي ساليانه در سطح استان 3/8 ميليارد متر مكعب برآورد مي شود كه با توجه به 1/6 ميليارد متر مكعب تبخير و تعرق محاسبه شده ، از 2/2 ميليارد متر مكعب بارندگي مفيد ساليانه ، 88/0 متر مكعب آن به منابع آب زيرزميني نفوذ مي كند و 32/1 ميليارد متر مكعب رواناب سطحي ساليانه به اشكال مختلف جاري و از استان خارج مي شود.

 متوسط فرسايش در استان 5/17تن در هكتار در سال و ميزان كل فرسايش آبي در استان 5/32 ميليون تن در سال مي باشد..

 مساحت جنگل هاي استان :

  همچنين لازم به ذكر است سطح كل جنگل ها و بيشه زارهاي استان خراسان شمالي434550 هكتار برآورد شده است كه از اين سطح 29/19211هكتار جزء جنگل هاي انبوه و 49/116570 هكتار جزء جنگلهاي نيمه انبوه و16/285239 هكتار جزء جنگلهاي تنك و سطحي بالغ بر60/3718هكتار جزء جنگلهاي دست كاشت و 43/9810هكتار تحت عنوان بيشه زار و درختچه زار طبقه بندي شده است.

مساحت مراتع استان :

 سطح كل مراتع استان1414850هكتار برآورد شده است كه ميزان 112615هكتار (معادل 8درصد) آن جزء‌مراتع خوب تا عالي و سطحي معادل 627244هكتار (معادل 44درصد ) آن جزء مراتع متوسط و بقيه به مساحت674991هكتار (معادل 48درصد) جزء‌مراتع فقير تا خيلي فقير مي باشد.

 بطور كلي در مقايسه با مراتع كل كشور ، مراتع استان (حدود67/1درصد) از مراتع كل كشور را شامل مي شود .

 اراضي تحت تاثير و كانونهاي بحراني فرسايش بادي استان :‌

 استان خراسان شمالي داراي183636 هكتار از اراضي در مناطق بياباني مي باشد كه معادل 153410از مساحت كل اراضي تحت تاثير فرسايش بادي كشور مي باشد همچنين 30226 هكتار از اراضي تحت تاثير فرسايش بادي استان در كانون هاي بحراني فرسايش بادي قرار داشته است .

ميليون تن كود يارانه اي در بين كشاورزان توزيع شد

 

 


 

مدير عامل شركت خدمات حمايتي كشاورزي اظهار داشت: كودهايي كه بوسيله كشاورزان مصرف مي شود به دو دسته يارانه اي و غير يارانه اي تقسيم مي شود.
احمد طمراسي در گفتگو با خبرنگار خبرگزاري موج تصريح كرد: كودهاي يارانه اي را هيچ كس نمي تواند وارد كند زيرا اين دسته از كودها گران خريداري شده و با قيمت هاي مناسب تر در اختيار كشاورزان قرار مي گيرد.
طمراسي افزود: توزيع كود يارانه اي به عهده دولت بوده و براي بخش غير دولتي نيز مكانيزم ورود تعريف نشده است.
وي با اشاره به تعريف استانداردي واحد براي سوپرفسفات تريپل توسط فائو، گفت: موسسه تحقيقات خاك و آب وزارت جهاد كشاورزي نيز استانداردهاي لازم براي كودهاي مورد استفاده در ايران را تدوين كرده است.
مدير عامل شركت خدمات حمايتي كشاورزي تاكيد كرد: استاندارد كيفي كودهاي مورد استفاده در ايران جزء سخت ترين استانداردهاي دنيا است.وي درباره چرخه تامين و توزيع كودهاي يارانه اي، اذعان داشت: توليدكنندگان كودهاي يارانه هاي، محصولات خود را بر اساس استانداردهاي ايران مي سازند.طمراسي افزود: اعتبارات خريد كودهاي خارجي بوسيله بانك مركزي و به صورت ارزي پرداخت مي شود.
وي ادامه داد: بانك مركزي مناقصه اي بين المللي براي توليدكنندگان سراسر جهان در راستاي تامين نياز كودي ايران برگزار كرده و پايين ترين قيمت ارايه شده را به عنوان برنده مناقصه اعلام مي كند.
مدير عامل شركت خدمات حمايتي كشاورزي گفت: بانك مركزي يك بازرس بين المللي براي نظارت بر استانداردهاي كودهاي شيميايي تعيين مي كند.
وي اضافه كرد: پس از ورود محموله به ايران نيز يك بازرس بين المللي محصولات را كنترل مي كند تا در كيفيت محصول طي فرآيند حمل، تغيير ايجاد نشده باشد.طمراسي ادامه داد: محصولات وارداتي پس از كنترل كيفي بوسيله آزمايشگاه مرجع واقع در انرژي اتمي از كشتي ها تخليه شده و توسط مديريت مطالعات كاربردي در كرج عمليات كنترل كيفي محموله انجام و اجازه كيسه گيري صادر مي شود.وي حجم كود يارانه اي توزيع شده در بين كشاورزان را 3 ميليون تن اعلام كرد و گفت: 2 ميليون تن كود اوره بوسيله شركت هاي داخلي توليد مي شود .
بستن http://nkj.ir/portal/?page_exact=news&id_p=1858
تاریخ درج خبر : 1390/11/8     منبع خبر : سایت وزارت جهاد کشاورزی     

توليد ارگانيک چيست؟

کارشناسان معتقدند استفاده از محصولات ارگانيک هم در کوتاه مدت و هم در دراز مدت تأثير بسيار زيادي بر افزايش سلامت دارد. اما دقيقا منظور ما از توليد ارگانيک چيست؟ همان طور که اشاره شد غذاي ارگانيک يا طبيعي بدون دخالت آفت کش ها و کودهاي شيميايي توليد مي شود. يک کارشناس کشاورزي مي گويد: در واقع اين روش شيوه اي از کشاورزي است که طي آن در هيچ يک از مراحل کاشت تا برداشت، جمع آوري و بسته بندي محصولات کشاورزي از کود شيميايي استفاده نمي شود. مهندس منتظري مي افزايد: هر چند اين محصولات به علت ناشناخته بودن در ابتدا تنها در فروشگاه هاي کوچک يا در بازارهاي محلي کشاورزان قابل دسترس بود، ولي در سال هاي اخير به طور وسيعي در بيشتر فروشگاه هاي کشورهاي اروپايي و آمريکايي قابل دسترس است. وي تصريح مي کند: در ابتدا غذاي ارگانيک تنها شامل سبزي هاي تازه بود و اولين مصرف کنندگاني که از غذاي ارگانيک استفاده مي کردند، به دنبال غذايي بودند که بدون استفاده از مواد شيميايي توليد شده باشد.
از اين رو شعار «کشاورز خود را بشناس تا غذاي خود را بشناسي» به منظور ترويج مصرف غذاهاي ارگانيک باب شد. شايان منتظري مي گويد: اما پيشرفت دانش بشري و نياز به افزايش سطح بهداشت عمومي کار را به آنجا رساند که در بسياري از کشورهاي توسعه يافته ديگر محصولات ارگانيک لوکس و خاص به حساب نمي آيد و محصولات ارگانيک شامل طيف وسيعي از محصولات از ميوه و سبزي گرفته تا مرغ و تخم مرغ و شير و... مي شود
شنبه 1 بهمن 1390برچسب:خوراك ,خوردن, :: 14:1 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر

 

تأثیر سبزی پالک و گلپی در پیشگیری از دیابت

محققان اعلام کردند: رژیم غذایی سرشار از سبزیجات برگ‌دار سبز می‌تواند خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد.به نوشته جام جم ، بررسی 6 مطالعه در مورد مصرف سبزیجات و میوه‌ها نشان می‌دهد که تنها مصرف گلپی و سبزی پالک در پیشگیری از دیابت موثر است. بر اساس نتایج این مطالعه که در نشریه ‏BMJ‏ منتشر شده، مصرف یک و نیم وعده (معادل 106 گرم) از این سبزیجات در روز خطر بروز دیابت نوع دو را 14 درصد کاهش می‌دهد.طبق همین نتایج مصرف زیاد میوه و سبزی به طور کلی در کاهش خطر بروز دیابت تاثیری ندارد. اما گلپی و کلم بروکلی در گروه سبزیجات کاهنده خطر گنجانده می‌شوند.

 
زیتون و چای سبز، قاتل سلول‌های سرطان پستان!

پژوهشگران طی نتایج به دست آمده از یک پژوهش دریافتند: دو عصاره زیتون و چای سبز به صورت خام دارای اثر کشندگی روی رده سلولی BT474 (سرطان پستان) هستند که این اثر در عصاره زیتون بیشتر دیده می‌شود.یافته‌ها حاکیست: در مورد عصاره چای سبز با افزایش غلظت، درصد كشندگی یا لیز سلولی در 8 و 24 ساعت پس از تیمار كاهش یافت. بیشترین درصد لیز سلولی توسط عصاره زیتون در غلظت یك میلی گرم در دسی لیتر (85 درصد) مشاهده شد.

 
درمان زکام با مخلوط آب و عسل و لیمو

یک متخصص گیاهان دارویی گفت: مخلوط آب و عسل با لیمو در درمان زکام بسیار موثر است. مصرف مخلوط آب و عسل با لیمو و چای نعناع در پاییـــز، افزون بر تقویت قوای جسمی و سیستم دفاعی بدن، در درمان زکام نیز بسیار موثر است.فصل پاییز دارای طبیعتی سرد و خشک است و باید بدن را با این هوا وفق داد، و بهتر است در فصل پاییز هر روز چای نعناع بنوشید.

 
اشکها کلید مقابله با سیاه زخم

دانشمندان در یک تحقیق جدید پیشنهاد کرده‌اند که یک آنزیم ضد باکتریایی موجود در اشک انسان و سایر مایعات بدن را می‌توان در تولید مواد غذایی خاصی به‌کار برد تا از انسان در برابر آلودگی‌های عمدی مواد غذایی با میکروب سیاه زخم محافظت کند.محققان می‌گویند: از اطلاعات حاصل از این پژوهش می‌توان برای تولید غذاهای سالم‌تر و بی‌خطرتر استفاده کرد. نتایج این تحقیقات نشان می‌دهد که استفاده از آنزیم "لسیوزیم" برای از بین بردن باکتری سیاه زخم در غذاهای فرآوری شده کاربرد دارد.

 

 
سیر مفید برای مبتلایان به پرکاری تیروئید

در تهیه غذاهای مختلف از سیر به دلیل طعم خاصی که به غذا می دهد، استفاده زیادی می شود. علاوه بر این، سیر به دلیل دارابودن خواص بسیار، کاربرد دارویی نیز دارد. این گیاه خاصیت ضدباکتریایی، ضدویروسی و ضدقارچی دارد. مصرف محدود سیر در پایان دوران بارداری باعث افزایش وزن جنین می شود. برطرف کننده سرفه، سرماخوردگی و گرفتگی سینه است. با عفونت مجرای گوارشی مقابله می کند و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. برای افرادی که مبتلا به پرکاری تیروئید هستند، مفید است زیرا که منبع عالی ید است. ویتامین c موجود در آن برای درمان بیماری اسکوربوت (نوعی بیماری خونی ناشی از کمبود ویتامین ث) موثر است.

شنبه 1 بهمن 1390برچسب:سنجد, :: 13:36 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر

پودر سنجد و پونه ، محافظ استخوان‌

یك محقق طب اسلامی گفت: قروت، انواع كلم، پونه، مرزه، پودر سنجد، چهارمغز، كنجد با پوست به صورت خام، سبزی‌ها، میوه‌ها، روغن زیتون، نور مستقیم آفتاب، خرما و شیره خرما از استخوان‌ها محافظت می‌كند.سیدعلی ابوالحبیب در گفت‌و‌گو با فارس افزود: غذاهای مفید برای استخوان‌ها غذاهایی هستند كه سرشار از مواد كلسیم و فسفردار باشند.وی اظهار كرد: مصرف غذاهای سرشار از كلسیم و فسفر بهترین خوراكی برای محافظت از استخوان‌هاست و از طرفی نرمش و ورزش روزانه نیز موجب قوی‌تر شدن و استحكام استخوان‌ها می‌شود. ابوالحبیب بیان كرد: مصرف چای، انواع ترشی‌ها بدون استفاده از مصلح، مصرف بیش از حد سركه و ماست، مصرف چای و پنیر در وعده صبحانه بدون چهارمغز و استفاده نكردن از نور مستقیم خورشید برای استخوان‌ها مضر است.
وی اضافه كرد: خوردن غذاهایی كه برای استخوان ضرر دارد، موجب می‌شود كه غدد درون‌ریز وظیفه خود را به خوبی انجام ندهند زیرا 4 غده پاراتیروئید كه پشت غده تیروئید در گردن قرار دارند، اگر كار خود را به خوبی انجام ندهند، اسكلت و استخوان‌بندی بدن دچار اشكال شده و موجب بروز بیماری‌های استخوانی می‌شود.

 انواع كشمش
 
 
 

کشمش سبز قلمی:
برای تهیه کشمش سبز از امولسیون سرد استفاده میشود.که مخلوطی از درصدهای معین کربنات پتاسیم و روغن کشمش (روغن استرالیایی ) می باشد. مقدار یک لیتر روغن با 2.5 کیلوگرم کربنات پتاسیم در 100 لیتر آب مخلوط می نمایند.انگور را بعد از برداشت تمیز کرده و درون محلول فرو می برند ( مدت20تا 30 ثانیه بسته به نوع انگور ) و سپس آنه را روی رشته های سیم مفتولی داخل بارگاه بهداشتی آویزان می نمایند تا خشک شود. به این روش کشمش سبز تولید می شود و چنانچه بخواهیم می توان از گاز گوگرد برای تهیه کشمش دودی استفاده نمود.در این روش پودر گوگرد را داخل سینی کوچکی ریخته و آن را آتش می زنند. برای همگن شدن پخش گوگرد دریچه هایی در بارگاه تعبیه شده که با باز و بسته نمودن تدریجی آن جریان هوا در داخل بارگاه برقرار میشود.

کشمش زرد(دودی):
تمام مراحل تهیه این نوع کشمش مثل کشمش سبز قلمی است که در این روش از گاز گوگرد برای تهیه کشمش دودی استفاده می نمایند.به این ترتیب که پودر گوگرد را داخل سینی کوچکی ریخته و آن را آتش می زنند. برای همگن شدن پخش گوگرد دریچه هایی در بارگاه تعبیه شده که با باز و بسته نمودن تدریجی آن جریان هوا در داخل بارگاه برقرار میشود

تیفی
برای تهیه کشمش تیفی از ارقام مختلف انگور از جمله رقم سبزه مال،رزقی و0000استفاده می شود کشمش تیفی همچون کشمش آفتابی در محلول تیز آب فرو می برندو تنها تفاوت آن با کشمش آفتابی این است که به جای پهن کردن در آفتاب آن را در سایه و روی بند خشک می کنند.

آفتابی
برای تهیه این نوع کشمش از رقم پیکانی و رسمی استفاده می گردد برای این منظور انگور را پس از برداشت در محلول تیز آب فرو برده و سپس آنرا در محلی تمیز و در معرض تابش نور مستقیم نور خورشید پهن می کنند.

مویز:
برای تهیه مویزر بیشتر از رقم رزقی استفاده می شود.برای این منظور انگور را پس از برداشت در محلی تمیز و عاری از هرگونه آلودگی پهن کرده و پس از خشک شدن انرا جمع آوری کرده و در سبدهای بزرگ نگهداری می نمایند.

                             

 

چهار شنبه 16 آذر 1390برچسب:, :: 8:59 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر

زنبورداران اسفراین آموزش دیدند

 
اسفراین نیوز:جهت افزایش سطح تولید و درآمد زنبور داران و ایجاد فرصتهای شغلی مناسب برای نسل جوان و کاهش بیکاری دوره زنبورداری در شهرستان برگزار شد.
 
علی اصغر ضرغامی گفت: این کارگاه به مدت شش روز با شرکت 26 زنبوردار، با هدف ارایه آموزشهای مختلف به تولیدکنندگان و بهره برداران به منظور افزایش سطح توانمندی نیروی انسانی بخش کشاورزی برپا شد
 وی افزود: اگر این آموزشها متناسب با نیازهای جامعه روستایی طراحی و اجرا شود منجر به افزایش سطح تولید و درآمد مخاطبان و ایجاد فرصتهای شغلی مناسب برای نسل جوان و کاهش بیکاری می شود.

تاریخ خبر: چهار شنبه ، 9 آذر سال 1390 ساعت 23:20:11

آيا مي شود روزي زنبور داران خرق را آموزش بدهند .

ادامه مطلب را كليك كنيد.



ادامه مطلب ...

 

45 پروژه محروميت زدايي در دستور کار بسيج سازندگي استان قرار گرفته است
خراسان شمالي - مورخ شنبه 1390/09/12 شماره انتشار 17997
نويسنده: پور خياط

استاندار در جلسه شوراي بسيج سازندگي خراسان شمالي که روز پنج شنبه با حضور رئيس سازمان بسيج مستضعفين کشور در بجنورد برگزار شد، از تشکيل گروه کارشناسي توسعه اشتغال در استان با همکاري بسيج خبر داد و گفت: اين گروه کارشناسي مرکب از اعضاي موثر حوزه اشتغال و عناصر سپاه و بسيج خواهد بود و با شکل گيري آن، مباحثي از جمله مولفه ها



ادامه مطلب ...

 

رئيس سازمان توسعه تجارت: دستور توقف ترخيص ميوه به گمرک ها صادر شد
خراسان - مورخ شنبه 1390/09/05 شماره انتشار 17991
نويسنده: اصفهاني
معاون وزير صنعت و رئيس سازمان توسعه تجارت از ارائه دستور توقف ترخيص ميوه به گمرک ها و آغاز اعتبار سنجي اسناد و مجوزهاي واردات ميوه خبر داد. صافدل در گفت وگو با ايسنا افزود: بازرس هاي ويژه اين سازمان از محل عرضه کالا تا مبادي ورودي را بررسي مي کنند تا مشخص شود ميوه هاي موجود در بازار بر اساس کدام مجوز وارد شده اند.
احتمال واردات ميوه از طريق گشايش اعتباري

حميد صافدل در گفت‌وگو با ايسنا، در مورد واردات ميوه‌هايي که ممنوع بودن ثبت سفارش آن‌ها در مهر ماه سال گذشته و برخي ديگر در خرداد ماه امسال اعلام شده بود، گفت:



ادامه مطلب ...
اعلام آمادگي چند سرمايه گذار براي احداث بازار روز در شيروان
خراسان شمالي - مورخ شنبه 1390/09/05 شماره انتشار 17991
نويسنده: فروزان مهر
 
 

با توجه به رشد جمعيت در شهرها، ضرورت تشکيل بازارهايي مثل بازار روز براي دسترسي بهتر به محصولات غذايي، بر کسي پوشيده نيست. با اين حال در بعضي مراکز جمعيتي بنا به دلايلي اين بازارها تشکيل نشده است و مردم از طريق واسطه ها کالاهاي روزمره و اساسي خود را تهيه مي کنند. در اين زمينه شهرداري مي تواندمکان هايي را در نقاطي از شهر براي احداث اين بازارها در نظر بگيرد تا دست واسطه ها، قطع و کشاورز و دامدار به طور مستقيم با مصرف کننده در ارتباط باشد تا مصرف کننده هم نفع ببرد و اجناس را به قيمت واقعي تهيه کند.در اين ميان، شيروان از وجود بازار روز بي بهره است؛ مسئله اي که کار را براي مردم و توليد کنندگان سخت کرده است. يکي از شهروندان در اين



ادامه مطلب ...

مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران:

تشکل دامداران 150 هزار تن جو از اکراین و کانادا وارد می کند / برای نخستین بار تشکلها متولی تنظیم بازار نهاده های دامی شده اند

تهران  - خبرگزاری کشاورزی ایران

گروه: تشکلهای غیردولتی

 

با واریز 100 میلیارد تومان از محل یارانه ها به صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی، تشکل دامداران در دو ماه آینده اقدام به واردات 150 هزار تن جو از بندر امام خمینی و بندرعباس به کشور خواهد کرد.


 

مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران مرکزی در گفتگو با خبرنگار ایانا با اعلام این مطلب گفت: از محل صرفه جویی یارانه ای، 250 میلیارد تومان به بخش دامپروری و تنظیم محصولات و نهاده های دامی اختصاص پیدا کرده است که از این مبلغ 100 میلیارد تومان آن توسط صندوق حمایت از توسعه در اختیار تشکل دامداران قرار گرفته است.

سیروس روستا افزود: برای نخستین بار تشکلها متولی تنظیم بازار نهاده های دامی شده اند که در همین راستا 150 هزار تن جو از کشور اکراین و کانادا و از مرز ترکیه طی دو ماه آینده به کشور وارد خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: با واردات نخستین محموله های جو، قیمت این نهاده از 420 تومان به کمتر از 397 تومان رسیده است

 

ادامه را كليك كن



ادامه مطلب ...

 

 
زيستگاه طبيعي: کبک را مي توان در دامنه ها, کوه ها و صخره ها يافت.
مشخصات ظاهري:
وزن: از 510 تا 680 گرم با متوسط 595 گرم نرها(با وزن 510 تا 800 گرم) کمي از ماده ها (با وزن 450 تا 680 گرم) ازلحاظ طول و وزن بزرگترند. ترکيب پرها در هر دو جنس نر و ماده يکسان است. رنگ اينپرنده قهوه اي مايل به خاکستري در بالا و زرد کمرنگ در قسمت شکم است.يک خط سياه ازقسمت جلوي سر آغاز شده و پس از عبور از چشمها و گردن, در قسمت بالاي سينه تمام ميشود و سر و سينه خاکستري پرنده را از قسمت سفيد رنگ گلو جدا مي کند. پهلوي پرنده باترکيبي از رنگ سياه و شاه بلوطي متمايل به سفيد پوشانده شده و پرهاي انتهايي بال, به رنگ شاه بلوطي هستند. نوک, لبه پلکها, ساق و پاهاي کبک به رنگ صورتي تا قرمز سيرهستند. اگرچه هر دو جنس نر و ماده ممکن است داراي يک سيخک کوچک در قوزک پا باشند, ولي اين معمولا از مشخصات جنس نر است. کبک هاي نابالغ کوچکتر هستند و به رنگ قهوهاي و خاکستري هستند. در زيستگاه طبيعي اين پرنده, رنگ آن بسته به موقعيت جغرافياييمنطقه متغير است. رنگ پرندگان مناطق خشک تر, بيشتر متمايل به خاکستري و سفيداست.
 
 
 
 
 
 
 

ادامه مطلب را بخوانيد



ادامه مطلب ...

:: بررسی وضعیت حوی استان

    بررسي نقشه هاي پيش يابي هواشناسي و همچنين تصاوير ماهواره اي بیانگر گذر امواج ناپایدار طی روزهای آینده می باشد که سبب افزایش ابر و وزش باد و از فردا بارش باران و برف خواهد شد. تغییرات احتمالی اوضاع جوی در بولتن پیش بینی روزهای آتی لحاظ خواهد شد.
 

 
وضع هواي استان طي 24 ساعت اول ازساعت 12 روز شنبه 28 /08/90
قسمتی تا نیمه ابری با وزش باد پاره ای نقاط بارش باران
بيشينه دماي بجنورد: 12 درجه سانتيگراد كمينه دماي بجنورد: 2 درجه سانتيگراد
 
وضع هواي استان طي 24 ساعت دوم ازساعت 12 روز یکشنبه 29/08/90
نیمه ابری تا ابری همراه با بارش باران و برف و وزش باد
بيشينه دماي بجنورد: 14 درجه سانتيگراد كمينه دماي بجنورد: 3 درجه سانتيگراد
 
وضع هواي استان طي 24 ساعت سوم ازساعت 12 روز دوشنبه 30/08/90
نیمه ابری تا ابری با بارش باران و برف و وزش باد، بعضی ساعات کاهش ابر
بيشينه دماي بجنورد: 10 درجه سانتيگراد كمينه دماي بجنورد: 0 درجه سانتيگراد

 

 

 

وام اشتغالزایی بانک ها ادامه دارد

چاپ فرستادن به ایمیل
کد خبر: 036725
تعداد بازدید: 59
پنجشنبه, 26 آبان 1390 ساعت 21:34

با توجه به این‌كه قرار بر این است كه ‌32 درصد از منابع مالی برای ایجاد سرمایه‌گذاری و اشتغال از محل تسهیلات بانكی تامین شود توزیع منابع اشتغال‌زایی از محل منابع عادی بانك‌ها در سال 90 رقمی معادل‌450 هزار میلیارد ریال است.

با توجه به این‌كه قرار بر این است كه ‌32 درصد ازمنابع مالی برای ایجاد سرمایه‌گذاری و اشتغال از محل تسهیلات بانكی تامین شود توزیعمنابع اشتغال‌زایی از محل منابع عادی بانك‌ها در سال 90 رقمی معادل‌450 هزارمیلیارد ریال است.


ادامه مطلب ...

 

با سلام،

      غرض از درج اين مطلب  تاريخ گذشته اين است كه صحبت هاي مشاور محترم استانداري خراسان شمالي تا چه حد به واقعيت پيوسته است و چقدر جامه عمل به بخود گرفته است . از خوانندگان محترم مي خواهم نظر بدهند.

 

مشاور استاندار خراسان شمالی؛

 

 مشاور استاندار خراسان شمالی گفت:درسال جهاداقتصادی روستاهای خراسان شمالی را به بنگاهای پر رونق اقتصادی تبدیل خواهیم نمود.


      
هوشمند بریمانی مشاورومدیرکل حوزه استانداری خراسان شمالی در گفتگوبا تولیدنیوزضمن تبریک سال نووعید نوروز به مردم استان خراسان شمالی، به  نامگذاری سال 90توسط مقام معظم رهبری به عنوان سال جهاد اقتصادی اشاره کردو گفت:در سال جهاد اقتصادی انشالله کشور جهش خوبی در بحثهای اقتصادی خواهد داشت و به عنوان یک کشور الگو در بحث اقتصادی مطرح خواهد شدو انشالله با کارهای اساسی که در بحث های اقتصادی کشور صورت خواهد پذیرفت کشور عزیزمان در برابر بحث های اقتصادی بیمه خواهد شد تا انشالله

ادامه مطلب را كليك كنيد



ادامه مطلب ...
صفحه قبل 1 2 3 4 5 صفحه بعد
پيوندها
  • کرم موبر دائمی ویت
  • کیت اگزوز
  • زنون قوی
  • چراغ لیزری دوچرخه

  • تبادل لینک هوشمند
    برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان خرق1404 و آدرس khrgh1404.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.